При якому розмірі заборгованості дадуть житлову субсидію

Вівторок, 22 серпня 2017, 13:05
При невеликих боргах нову субсидію отримати таки можна
При якому розмірі заборгованості дадуть житлову субсидію

Але житлова субсидія не призначатиметься лише за наявності заборгованості, загальна сума якої перевищуватиме 20 неоподаткованих мінімумів доходів громадян. Таку норму втсановив Уряд своєю постановою №609 від 18 серпня 2017 р., - повідомляє «Справжня Варта».

Згідно з законодавством, розмір неоподаткованого мінімумв доходів громадян становить 17 грн. Тобто при заборгованості до 340 грн. субсидію повинні призначити.

Згідно з текстом постанови,  у пункті 14 постанови Кабінету Міністрів України від 21 жовтня 1995 р. № 848 третє речення абзацу одинадцятого після слів “заборгованість з оплати послуг” доповнено словами “, загальна сума якої перевищує двадцять неоподатковуваних мінімумів доходів громадян”.

Також, у постанові передбачено, що “розрахунок субсидії на опалювальний сезон у жовтні здійснюється на підставі доходів за перший — другий квартали поточного року.”

Крім того, переглянуто соціальні нормативи споживання газу для побутових потреб, врегульовано питання проведення розрахунку невикористаних сум субсидій об'єднаннями співвласників багатоквартирного будинку та житлово-будівельними кооперативами. Відтепер також  є можливість призначення субсидії недієздатній особі за заявою опікуна, врегульовано питання виплати призначеної субсидії на придбання твердого палива і скрапленого газу у разі смерті особи, якій було призначено субсидію.

Як раніше писала «Справжня Варта», соціальні нормативи газу на приготування їжі та підігрів води наближено до фактичного споживання. Кабінет міністрів України вдосконалив програму житлових субсидій.

З 1 жовтня 2017 року діятимуть такі нові соціальні нормативи на газ:

- на газову плиту (приготування їжі)  - 3,3 м куб. на особу;

- на газову плиту (приготування їжі і підігрів води) – 5,4 м куб. на особу;

- на газову плиту і водонагрівач – 10,5 м куб. на особу.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments