Чи зможе влада контролювати коливання цін на продукти харчування?

Понеділок, 11 вересня 2017, 11:14
За словами прем'єра, після відміни держрегулювання цін в урядовців залишилися засоби впливу на ситуацію
Чи зможе влада контролювати коливання цін на продукти харчування?

"Ми спробуємо низку заходів, які дозволять зупинити зростання /цін/", - заявив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, спілкуючись з журналістами в Одесі, - повідомляє «Справжня Варта».

В числі таких факторів Глава Уряду назвав стимулювання розвитку внутрішнього ринку та власного виробництва, зокрема в сегменті малого та середнього фермерства, яке працює не на експорт, а виключно на власний ринок.

«Тож будемо підтримувати малий і середній агробізнес. Плануємо виділити на ці цілі 1 млрд грннаступного року», - сказав Володимир Гройсман.

Як раніше писала «Справжня Варта», на думку Прем`єр-міністра України, підстав для подорожчання газу зараз немає.

Глава Уряду зазначив, що тарифи мають бути прозорими - і не лише на газ, але і на інші комунальні послуги. Комунальне господарство, у свою чергу, має бути модернізовано. 

"...Місцева влада, ТКЕ, водоканали мають проаналізувати структуру витрат, започаткувати модернізацію господарства. І поки триває цей процес, ми будемо захищати людей шляхом програми субсидій", - сказав Гройсман.

Також антимонополісти перевіряють газові заправки у Харкові та вдовж Кільцевої дороги. Вони перевіряють підприємства - продавців скрапленого газу на предмет можливої цінової змови

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

 

comments powered by HyperComments