Харків`яни менше платитимуть за тепло

Понеділок, 8 січня 2018, 11:21
Мова про тарифи на теплову енергію для потреб бюджетних установ, релігійних організацій та інших споживачів (крім населення), а також тарифи на послуги з централізованого опалення та постачання гарячої води, що надаються населенню.
Харків`яни менше платитимуть за тепло

Про це повідомляє КП "Харківські теплові мережі". 

Тарифи на теплову енергію (без ПДВ):
  • для потреб бюджетних установ - 1325,86 грн/Гкал;
  • для потреб інших споживачів (крім населення) - 1449,71 грн/Гкал;
  • для потреб релігійних організацій (крім обсягів, що використовуються для провадження виробничо-комерційної діяльності) – 676,06 грн/Гкал
Тарифи на послуги з централізованого опалення та послуги з централізованого постачання гарячої води для населення (з ПДВ):

Централізоване опалення –

  • для абонентів житлових будинків з будинковими та квартирними приладами обліку теплової енергії – 1238,88 грн. за 1 Гкал;
  • для абонентів житлових будинків без будинкових та квартирних приладів обліку теплової енергії – 31,69 грн. за 1 кв. м за місяць протягом періоду надання послуги з централізованого опалення.

Централізоване постачання гарячої води (з урахуванням вартості холодної води) –

  • за умови підключення рушникосушильників до систем гарячого водопостачання – 73,29 грн. за 1 куб. м ;
  • за відсутності рушникосушильників – 67,74 грн. за 1 куб. м.

Тарифи вступлять в дію після опублікування в газеті «Урядовий кур’єр», про що буде повідомлено додатково.

Нагадаємо, нещодавно харків`янам розповіли, як платити за газ. Так, вказаний «рекомендований платіж» не може бути відбито як заборгованість побутового споживача за спожитий природний газ (віддільне значення поточного балансу споживача). Крім того, припинення газопостачання на об’єктах побутових споживачів може бути здійснено виключно у випадку простроченої заборгованості за фактично спожитий природний газ, а отже несплата «рекомендованого платежу» не є підставою для вжиття заходів з припинення газопостачання/розподілу.

comments powered by HyperComments