Для будівництва однієї амбулаторії державним бюджетом передбачено виділення від 2,6 до 3 млн грн

Понеділок, 12 лютого 2018, 13:45
Цього року в Харківській області планують побудувати 50 нових сільських медамбулаторій.
Для будівництва однієї амбулаторії державним бюджетом передбачено виділення від 2,6 до 3 млн грн

Про це повідомляє прес-служба ХОДА. 

Протягом лютого планується завершити розробку документації для будівництва цих амбулаторій. 

Також передбачені оснащення амбулаторій сучасним обладнанням, необхідним для діагностики та лікування, і придбання службового транспорту. Крім того, в будівлях розміститься житло для сімейних лікарів.

«Передбачено типовий проект, але, в залежності від конкретних умов у населеному пункті, робиться коригування. За кількістю населення планується площа самої амбулаторії, також передбачається кількість житла для лікарів. У кількох селах амбулаторії будуть перебудовуватися з уже наявних будівель, але в переважній більшості випадків мова йде про нове будівництво, яке почнеться, як тільки дозволять погодні умови», - повідомили в Департаменті містобудування та архітектури ХОДА.

Раніше ми писали про те, що вже цього року по всій країні будуть створені нові сучасні медичні амбулаторії, які будуть оснащені всім необхідним обладнанням для надання первинної допомоги.  На думку Юлії Світличної, закон про розвиток сільської медицини підвищить рівень надання послуг населенню навіть у віддалених селах. Окрім того, дуже важливим є те, що у наслідок реформ з`явилася можливість розвивати інфраструктуру. У Харківській області мають побудувати нові сучасні амбулаторії. 

comments powered by HyperComments