Харківська «Слуга народу» хоче забрати з держбюджету 3 мільярди

Вівторок, 2 березня 2021, 16:54
Тютюновим корпораціям віддають 3 мільярди гривень.
Харківська «Слуга народу» хоче забрати з держбюджету 3 мільярди

Народна депутатка фракції «Слуга народу» Вікторія Кінзбурська, яка обралася по 171 виборчому округу (Харків), разом з 19-ма іншими народними депутатами днями проголосувала за правки до законопроекту №4278 «Про оподаткування товарів в міжнародних поштових та експрес-відправленнях», які передбачають внесення змін до Податкового кодексу України в частині зниження акцизу на 30% на сигарети для IQOS і glo з 1 квітня 2021 року.
 
Про це повідомляє Громадська організація «Життя».

Борці з курінням стверджують, що зниження акцизу на 30% на сигарети для IQOS і glo з 1 квітня 2021 року призведе до втрати держбюджетом 3 млрд грн щорічно і створить неприпустимі податкові пільги для тютюнової компанії «Філіп Морріс Інтернешнл».

«Ми вимагаємо від влади припинити продавати здоров'я українських дітей і молоді в обмін на гроші тютюнових компаній. Ми закликаємо парламент захистити здоров'я українських дітей і відхилити поправки, які передбачають 30% -е зниження акцизу на ТІЕН в законопроекті №4278», - підкреслюється в заяві громадської організації.

Нагадаємо, що в міському бюджеті Харкова на 2021 р державна субвенція на програму розвитку освіти становить 2,074 млрд грн, а на забезпечення стабільного функціонування закладів охорони здоров'я, зміцнення їх матеріально-технічної бази, впровадження новітніх медичних технологій і підвищення якості надання медичної допомоги заплановано 460 млн грн.

comments powered by HyperComments