Як відмиває державні кошти адміністрація залізниці і як оплачується праця провідників і прибиральників

Жанна Титаренко  |  Четвер, 31 березня 2011, 16:36
Вагони миють вручну – тряпками і швабрами. За один вимитий вагон сплачують 13,71 грн., а в зимовий час – 24,63 грн. Але офіційно пишуть, що вагони миють спеціальними машинами, які начебто закупили ще в жовтні 2010 року.
Як відмиває державні кошти адміністрація залізниці і як оплачується праця провідників і прибиральників

Про це та інше під час прес-конференції розповів начальник цеха мийки вагонів Юрій Новіков.

За словами пана Юрія, така робота є дуже важкою, а крім того, вода з вмістом хімічних миючих засобів виливається на землю і потрапляє в грунтові води.

Скандальна ситуація вийшла і з пранням білизни. На спеціальні дозатори, які відмірюють і заливають до пральних машин рідкі хімічні речовини витрачено більше 300 тисяч гривень. Але рідинний пральний порошок заливають кружками.

Після розголосу цієї інформації, працівників залізниці, які прали білизну змушують писати службові пояснювальні записки, і звинувачують їх у тому, що дозатор не працює саме з їхньої вини. За словами Юрія Новікова, навіть, були погрози того, що залізничники самі будуть відшкодовувати повну вартість дозатора.

Юрій Новіков також наголосив на тому, що залізниця має великі борги за опалення, каналізацію. До сьогодні не розрахувалися з фірмами, які проводили ремонтні роботи.

Заступник голови вільної профспілки ВПХВД-1ПЗ Лариса Українець повідомила, що добре заощаджують і на платні та пенсіях провідників.

За 40-річний стаж роботи провідником вона отримує пенсію 1 500 грн. Пані Лариса продовжує працювати, але за її членство у вільній профспілці, її змушують писати заву на звільнення. Теж саме змушують робити й інших пенсіонерів. Декого з них не допускають до роботи, посилаючись на те, що в них поганий стан здоров’я. Натомість, декому з пенсіонерів, замість роботи провідника, посилаючись на погані медичні показники, пропонують вантажити вугіль у вагони або проводити технічні ремонтні роботи.

 

comments powered by HyperComments