Перегляд фільму «Революція на граніті» доповнився фаховими порадами юриста на випадок затримання міліцією

Жанна Титаренко  |  Четвер, 15 вересня 2011, 17:49
У фільмі «Революція на граніті» відтворені сюжети студентського голодування, демонстрацій, і врешті-решт, здобуття Незалежності України. І зараз теж є такі студенти, які б погодилися голодувати, стояти на майдані у Києві. Але народ зневірений, і малоймовірним є те, що після студентів на майдан вийдуть інші мешканці Києва й України вцілому. Крім того, міліція зараз не стоїть на боці простих людей, тому кожен демонстрант має знати що таке міліція, і як себе треба поводити під час затримання.
Перегляд фільму «Революція на граніті» доповнився фаховими порадами юриста на випадок затримання міліцією

Перегляд фільму відбувавсь у приміщенні Громадського об’єднання «Поступ» за ініціативою Харківського осередку «Молодої Просвіти», громадської ініціативи «Оновлення країни» та молодіжного клубу «jump2life».

Після перегляду фільму відбулося невелике обговорення сюжету та нинішньої політичної ситуації в Україні. Молодіжні організації дійшли спільної згоди і вирішили якомога частіше й активніше відстоювати свою громадянську позицію в наступних політичних акціях.

Усім відомо, що під час політичних акцій досить часто молоді люди потрапляють до відділків міліції, де над ними вчиняють різного роду катування й залякування. Тому кожен демонстрант має триматися гурту (щоб на випадок нападу міліції його могли оточити десятки інших демонстрантів і, міцно тримаючись одне за одного, не дати міліціянтам затягти когось до автівки), заздалегідь знати телефони юристів, правозахисних організацій, міської прокуратури та СБУ.

Детальніше про випадки нападів міліціянтів на демонстрантів розповів харківський юрист Максим Корнієнко.

За словами пана Максима, якщо все ж таки міліція Вас відвезла до відділку, Ви мусите вимагати, щоб Вас зареєстрували в спеціальному журналі, що Ви туди прибули  в певний час, у жодному разі не залишати вільного місця під своїми записами у пояснювальній записці чи протоколі, а також намагатися не давати жодних пояснень без адвоката.  

comments powered by HyperComments