Жовтневий райсуд міста Харкова ухвалив рішення притягнути ЗАТ «Термолайф» до співвідповідальності за заподіяну шкоду здоров’ю населення

Жанна Титаренко  |  Субота, 8 вересня 2012, 20:00
Мешканка екологічно забрудненого мікрорайону Олена Решетько звернулася з судовим позовом до підприємства ПрАТ «Харківський коксовий завод» з вимогою компенсувати заподіяну шкоду здоров’ю та припинити здійснювати шкідливі викиди, які становлять екологічну небезпеку для довкілля і її життя.
Жовтневий райсуд міста Харкова ухвалив рішення притягнути ЗАТ «Термолайф» до співвідповідальності за заподіяну шкоду здоров’ю населення

Свій позов Олена Решетько обґрунтовує величезною кількістю документів про втрату здоров’я, про відсутність дозволів на викиди підприємства «Харківський коксовий завод», про перевищення рівня захворюваності населення в даному мікрорайоні тощо.

Однак адвокат «Харківського коксового заводу» Зінченко і головний інженер Єгоров стверджують, що підприємство є екологічно чистим. Водночас клопотання Олени Решетько про витребування судом статистики про рівень смертності в даному мікрорайоні відповідачі активно заперечують.

Після довгих судових дебатів у присутності близько 50 людей суддя Труханович постановила витребувати дозволи на викиди підприємства ПрАТ «Харківський коксовий завод» та притягнути до співвідповідальності підприємство ЗАТ «Термолайф».
Обидва рішення відповідачі заперечували.

«Більшість із перелічених вами дозволів у нас є… Давайте притягнемо до спів відповідальності «Фокусіму»… Вони теж забруднюють», - зазначив адвокат Зінченко.

Притягнення ЗАТ «Термолайф» з виробництва мінеральної вати до співвідповідальності суд обґрунтував тим, що відстань між цими підприємствами є меншою ніж 500 метрів, вони розташовані за однією адресою і повинні мати спільні дозволи на викиди як один комплекс.

Мешканці екологічно забрудненого мікрорайону планують теж подавати до суду і вимагати матеріальної компенсації за заподіяну шкоду їх здоров'ю

comments powered by HyperComments