У Харкові провладні кандидати порушують норми передвиборчої агітації

Понеділок, 10 вересня 2012, 17:04
У одномандатних виборчих округах №№ 168 та 169 представники Громадянської мережі ОПОРА зафіксували наявність агітаційних матеріалів від провладних кандидатів у депутати в школах та лікарнях, що суперечить нормам діючого виборчого законодавства.
У Харкові провладні кандидати порушують норми передвиборчої агітації

Випадок забороненої Законом України «Про вибори народних депутатів України» агітації спостерігачі ОПОРИ зафіксували у спеціалізованій школі № 62 Київського району Харкова. Тут, у холі школи, агітаційний плакат «Верю в новое поколение!» з підписом «Народный депутат Украины Ирина Бережная» (кандидат-мажоритарник від Партії регіонів у ВО № 169) розміщується одразу поряд з інформаційним стендом з представниками місцевої влади.

Такі ж портрети Ірини Бережної були виявлені у спеціалізованій школі № 17 та ЗОШ № 36. Як і в попередньому закладі на агітках висуванець-регіонал звертається до дітей з проханням поважати вчителів, любити батьків та цінити друзів.

Зустрілися представникам Громадянської мережі ОПОРА портрети ще одного висуванця від Партії регіонів – Валерія Писаренка (ВО № 168). З лозунгом «Вместе победим!» агітаційний плакат кандидата-мажоритарника висить на стіні першого поверху 14-ї міської дитячої лікарні.

В міській поліклініці № 8 на інформаційному стенді «Вони піклуються про здоров’я нації» фотографія Валерія Писаренка є сусідом світлин із зображенням очільників міста та області.

Про освіту на подібному інформаційному стенді з керівниками області, міста, а також профільних департаментів опікується провладний кандидат по 168-му округу в ЗОШ № 131. Одразу на протилежній стіні коридору першого поверху цього ж навчального закладу на плакаті Валерій Писаренко в якості голови конкурсної комісії мовить про проведення конкурсу «Мой класс – самый лучший». Точно такий же плакат висить і в холі Харківського навчально-виховного комплексу № 45.

Громадянська мережа ОПОРА наголошує на тому, що Законом України «Про вибори народних депутатів України» передбачено певні обмеження щодо ведення передвиборчої агітації. Згідно частини 4 статті 74 Закону розміщення агітаційних матеріалів та політичної реклами в приміщеннях підприємств, установ і організацій державної та комунальної форми власності забороняється.

За коментарями звертайтесь:

Вікторія Шевчук,

координатор виборчих програм Громадянської Мережі ОПОРА у Харківській області: тел. (067) 177 26 55, (066) 047 07 72.

comments powered by HyperComments