Видавець «Абсолютно відкрито» розповів, чому видав газету проти Степана Гавриша

Понеділок, 8 жовтня 2012, 15:59
Редактор газети «Бюлетень-ревю» Олександр Помиткін прийняв рішення опублікувати матеріали проти кандидата в нардепи Степана Гавриша, тому що не вважає того гідним представником народу в законодавчому органі влади.
помиткін

Про це Помиткін повідомив на прес-конференції.

За словами Помиткіна, вперше він зіткнувся із Гавришем у 2003 році, коли до нього, як до журналіста, звернулися мешканці трьох сіл Харківської області, які позбулися сільгоспугідь.

Журналіст зазначив, що звертався до Гавриша з проханням допомогти мешканцям сіл, але отримав замість допомоги пораду – не лізти в цю справу.

Через деякий час Помиткін опублікував цю історію в книзі «Мафія України».

«Після публікації книги у мене почалися неприємності. За фактом видання «Мафії України» було порушено кримінальну справу про моє незаконне втручання в діяльність нардепа Степана Гавриша», – зазначив Помиткін.

Журналіст розповів, як його і членів його родини викликали в правоохоронні структури.

У травні 2004 року, за словами Помиткіна, відносно нього були порушені відразу кілька кримінальних справ.

«Наприклад, мене звинуватили в тому, що я вкрав три старих каструлі з кухні комунальної квартири і використаний жіночий брасматік. Суддя, яка вела засідання суду по про обрання запобіжного заходу, подивилася на нього і сказала: «Маячня». Перший вирок був – випустити із залу суду негайно. Я виходжу із залу суду, мене знову заарештовують. Міняють суддю, змінюють слідчого. Суд на наступний день відправляє мене в Харківське СІЗО, де кожну ніч у камері я спав і боявся», – зазначив Помиткін.

Потім видавець зазначив, що його перевели з камери кримінальників у камеру хворих на туберкульоз.

«Все це тривало протягом восьми місяців. Мене випустили тільки, коли до цієї справи підключилися Карпачова і депутат Алексєєв», – зазначив Помиткін.

За його словами, коли він дізнався, що Гавриш знову балотуватиметься по тому ж округу, то вирішив зробити все можливе, щоб «той не пройшов», хоча «займався проектами, не пов'язаними з «Мафією України» і політикою».

«Я згадав, як мати їздила в прокуратуру, як я заходив у камеру, як Гавриш сприяв, щоб обібрали селян», – зазначив Помиткін.

На питання про те, на які кошти видається бюлетень, Помиткін відповів, що у Гавриша ворогів вистачає.

«У нього маса ворогів і не тільки в Партії регіонів. Одному з бізнесменів, який вклав гроші в цю газету, Гавриш погрожував фізичною розправою за те, що той претендував на свічковий завод. Ці люди, які вклали гроші, – всього вісім чоловік – противники Гавриша. Їх імена я називати не буду», – повідомив Помиткін.

У свою чергу, Гавриш зазначив, що перед виданням газети пропонував йому співпрацю.

comments powered by HyperComments