У Харківському національному університеті ім. Каразіна відкриють Українсько-Індійський академічний центр

Андрій Іванов  |  Вівторок, 5 лютого 2013, 10:07
Урочиста церемонія відкриття Українсько-Індійського академічного центру розпочнеться в четвер, 7 лютого, о 14:00 годині, повідомляє прес-служба Харківської обласної державної адміністрації.
У Харківському національному університеті ім. Каразіна відкриють Українсько-Індійський академічний центр

«Центр створено з метою встановлення і розвитку плідних зв’язків університету з Індією у культурній, науковій і освітній сферах, проведення різноманітних заходів індійської тематики для поширення знань про Індію серед широкої громадськості, сприяння програмам студентського обміну ITEC і ICCR, допомога індійським студентам, що навчаються у Харкові, та сприяння організації їх дозвілля. Діяльність центру стане містком між Україною і Індією, який сприятиме налагодженню тісного співробітництва між цими країнами», - наголосили в обладміністрації.

Довідка. ITEC (Indian Technical and Economic Cooperation), або Індійська програма технічного і економічного співробітництва, була розпочата індійським урядом у 1964 р. як програма двосторонньої взаємодії і допомоги. Витрати Індії на цю програму складають приблизно 6 млн. доларів на рік. В цілому за час існування програми на неї було витрачено понад 2 млрд. доларів.

Програма Індійської Ради з Культурних Зв'язків ICCR (Indian Council for Cultural Relations) орієнтована на зарубіжних студентів, аспірантів і молодих вчених, які бажають навчатися або проводити дослідження у сфері природничих, гуманітарних наук і мистецтв в одному з індійських університетів. Учасникам, що пройшли конкурсний відбір, надається щомісячна стипендія. Програма ITEC відкрита для усіх бажаючих (вік від 25 до 45 років), і основна вимога до учасників – обраний навчальний курс має бути пов'язаним з професійною діяльністю кандидата.

comments powered by HyperComments