У Харкові провели конференцію Об'єднання українських націоналістів (державників)

Юлія Гуш  |  Неділя, 18 серпня 2013, 14:28
«Наближається націоналізм, третій етап якого – національна революція». Так висловився голова тернопільського проводу Об'єднання українських націоналістів (державників) Петро Атаманчук. За його словами, перший етап був пройдений ще в 1991 році з прийняттям Незалежності, другий – за часів Помаранчевої революції. Третій етап ще потрібно пройти, але він – не за горами.
У Харкові провели конференцію Об'єднання українських націоналістів (державників)

Таку ідею він висловив на щорічній конференції Об'єднання українських націоналістів (державників), яка пройшла 17 серпня в приміщенні харківської «Просвіти». Протягом конференції провідники обласних осередків ОУН(д) звітували про свою діяльність та обговорювали подальші  перспективи розвитку організації. Як і раніше, ОУН(д) буде брати активну участь в громадському та політичному житті держави та співпрацюватиме з різноманітними проукраїнськими партіями і організаціями. Адже, не дивлячись на певні розбіжності, в них одна мета – працювати заради блага української державності.

Також на конференції обласні провідники ділилися проблемами, з якими їм доводилось регулярно стикатися у своїй діяльності. А їх – чимало, особливо на Півдні та Сході держави. Тут і брак розуміння обивателів та їх страх перед самим словом «націоналізм», яке вони ототожнюють зі словом «фашизм», і несприйняття української мови, і відверта протидія з боку провладних сил. Та ці складнощі їх не зупиняють. Отець Георгій, голова дніпропетровського проводу ОУН(д), розповів: «Дуже важко бути українцем і священиком. Але я в своїх проповідях говорю про любов до Вітчизни. Той, хто не любить свою Вітчизну, яка дала йому все – життя, дім, освіту, той не любить самого Бога».

Для Харкова, як для міста денаціоналізованого, ці проблеми також характерні. Та, як зазначив Євген Ковальский, голова донецького проводу ОУН (д): «Харків – хворе місто, але з великими можливостями». В тому числі і для розвитку патріотичних сил, які, не зважаючи на труднощі, продовжують працювати.

Після конференції учасники акції поклали квіти біля пам’ятника Тараса Шевченка та відвідали екскурсію історичними місцями Харкова, яка завершилась біля меморіальної дошки Миколи Міхновського, одного з основоположників українського націоналізму.

 

 

 

 

 

comments powered by HyperComments