Між Україною та Росією не сталося нічого страшного (В. Янукович)

Микола Кузнєцов  |  П'ятниця, 5 вересня 2008, 16:08
«Ситуація в україно-російських відносинах останнім часом значно підірвана останніми подіями, що пов'язані з грузино-південноосетинским конфліктом», – сказав лідер Партії регіонів Віктор Янукович на брифінгу 5 вересня.
Між Україною та Росією не сталося нічого страшного (В. Янукович)

У той же час, ситуація у відносинах росіян і українців поправна, упевнений головний регіонал.

«Ми вважаємо, що страшного нічого не сталося. Ми зараз намагаймося виправити цю ситуацію, змінити тональність у відносинах між Україною та Росією. Я думаю, попереду ще процес широких переговорів із Росією. Ми дуже серйозно готуємося до цього», – сказав Віктор Янукович.

За його словами, для Партії регіонів очевидним є факт, що Росія не була ініціатором грузино-осетинського конфлікту.

«Відповідь Росії на, я б сказав так, провокаційні та злочинні дії Грузії, звичайно, була дуже жорсткою. Напевно, вона була не прогнозована Грузією, а можливо, і прогнозованим. Ставитися до цього, як до провокації, я не схильний. Я скоріше схильний ставиться до рішення Грузії розпочати війну проти Південної Осетії вночі шляхом знищення мирного населення... я б це назвав, м'яко кажучи, злочином. У такий спосіб зберегти цілісність Грузії неможливо. Того, хто поставив завдання знищити народ і приєднати територію, необхідно засудити раз і назавжди. Як говорять, навіки», – заявив лідер Регіонів.

Із цього приводу, підкреслив В. Янукович, необхідно ліквідувати подвійні стандарти. Глава ПР послався на прецедент Косова, що, за його словами, «породив фактично й конфлікт між Грузією й Південною Осетією».

Що стосується україно-російських відносин, Віктор Янукович виразив глибоке переконання, що народи, зв'язані багатовіковою історією, зможуть перебороти тимчасові незгоди, спровоковані політиками.


 

comments powered by HyperComments