Марш за участі ультрас був атакований проросійськими силами. Є постраждалі

Юлія Гуш  |  Неділя, 27 квітня 2014, 21:07
27 квітня в Харкові пройшов спільний марш вболівальників клубів «Металіст» та «Дніпро». Їх маршрут пролягав від площі Конституції до стадіону «Металіст», де мав відбутися матч між двома командами.
Марш за участі ультрас був атакований проросійськими силами. Є постраждалі

Вболівальники скандували антипутінські гасла, виконували гімн України та співали відомих для учасників Майдану пісень, таких як «Воины света» та «Червона рута». Під час маршу була використана піротехніка та фаєра. Колону супроводжувала міліція. Всього в марші взяло участь біля 7 тисяч чоловік. Сутичка сталася біля стадіону, коли на колону напали проросійські активісти. Вони жбурляли в вболівальників каміння та палиці.

Ультрас пішов в атаку. Проросійські активісти почали тікати. Правоохоронці стали кордоном, щоб не пропустити вболівальників до сепаратистів. В результаті сутичок є постраждалі з обох сторін. Їм надавали допомогу волонтери з «Червоного хреста». Туди прибули три карети «швидкої».

Машина сепаратистів була розтрощена. Як сказала очевидиця, це було те саме авто, на якому «їздив Жилін». Декілька очевидців розповідало, що з саме з тієї машини хтось почав стріляли. До місце пригоди виїхали 3 автобуси з спецпідрозділом міліції. Деякі вболівальники, обурені тим, що правоохоронці «покривають» сепаратистів, почали в них жбурляти каміння. Дехто намагалися їх заспокоїти. Радикального протистояння між вболівальниками та міліцією не відбулося.

Завершився неспокійний марш біля стадіону, де пройшов матч між «Металістом» та «Дніпром».

Фоторепортаж

comments powered by HyperComments