Червона пляма на "Незалежності". Вандали облили фарбою пам'ятник

Ніна Жаровська  |  Понеділок, 14 липня 2014, 12:37
Вночі невідомі знову пошкодили монумент Незалежності у Харкові. Цього разу хулігани вилили фарбу на постамент.
Червона пляма на "Незалежності". Вандали облили фарбою пам'ятник

На монумент, що знаходиться в центрі Харкова - на площі Конституції, невідомі напали в ніч із 13 на 14 липня. Величезну червону пляму на постаменті співробітники Комунального підприємства "Харківміськбуд" побачили близько сьомої ранку, одразу, як прийшли на роботу. Про це повідомляє прес-служба Харківської міскради.

Тепер справу рук вандалів відмивають комунальники. 

Також на місце події приїхали співробітники міліції. 

"Даний факт внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань, слідчими відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавленні волі на строк до 5 років", - повідомляє центр звязків із громадськістю Головного Управління МВС у Харківскій області.

Це вже другий випадок нападу на монумент Незалежності. 6 травня вандали червоною фарбою перекреслили текст на постаменті «Слава Україні», а внизу написали «За Одесу будемо мстити», а з іншого боку - «Ультрас чекай» і нецензурне гасло щодо «Правого сектора».

Пізніше, в травні, невідомі пошкодили стелу дружби України з Росією, а 6 червня, в день народження Олександра Пушкіна, вандали залишили надписи на пам'ятникові поету. 

comments powered by HyperComments