«Чи хочуть в Харкові війни?»: на акції майданівці розповіли, що їх не влаштовує в діяльності місцевої влади

Юлія Гуш  |  Середа, 23 липня 2014, 20:02
22 липня харків’яни долучилися до всеукраїнської акції в підтримку Харкова. Її мета – привернути увагу суспільства до широкого спектру місцевих проблем.
«Чи хочуть в Харкові війни?»: на акції майданівці розповіли, що їх не влаштовує в діяльності місцевої влади

Адже в Харкові, за словами організаторів, недооцінюється можливість повторення донбаського сценарію. Адже тут, не зважаючи на війну, сепаратисти продовжують влаштовувати на головній площі міста свої заходи та збирати кошти для терористів. Були і інші претензії та пропозиції. Їх зачитав Валентин Бистріченко, координатор харківського Євромайдану.

В першу чергу пролунали претензії в сторону місцевої влади за відсутність в її представників активної проукраїнської позиції. Майданівці незадоволені їх невтручанням в ті процеси, які зараз відбуваються в місті. Крім того, їх обурює той факт, що пройшов місяць з того моменту, як проукраїнські активісти були побиті спепідрозділом «Грифон», а від влади ще не було почуто жодних пояснень: хто тоді віддавав наказ бити і хто має за це відповідати. Бистріченко також підкреслив, що винні у побитті мають нести за це відповідальність.

Не бачать також патріотичної позиції в засобах масової інформації. Тому працівників ЗМІ закликали пропагувати патріотичні цінності і серед своєї аудиторі, і серед своїх колег. Також була озвучена вимога заборонити будь-які організації, збори та мітинги, які тим чи іншим чином підтримують сепаратизм та тероризм. Крім того, в заяві зазначалося, що необхідно провести люстрацію особового складу владних структур міста, які підтримували антиукраїнські сили та саботували свої обов’язки.

Також згадували про минулий візит до Чугуєва, коли учасників Автомайдану атакували місцеві сепаратисти. Там зараз діє організація «Скіф», яка прагне створити власну ЧНР. Крім того, Валентин Бистріченко порадив присутнім звертатися до групи «Євромайдан SOS», якщо вони стикнулися з підозрілими фактами або їх права були якимось чином порушені.

Фоторепортаж

comments powered by HyperComments