У Харкові пройдуть українсько-польські «Наукові пікніки»

Понеділок, 15 вересня 2014, 21:50
II Українсько-польський соціальний захід з популяризації науки для дітей та молоді «Наукові пікніки» відбудеться 20 вересня в саду ім. Т. Шевченко. У «пікніках» візьмуть участь 20 команд з харківських вишів і наукових центрів - університету ім. Каразіна, «ЛандауЦентру», технічного університету «ХПІ», медичного університету, університету міського господарства ім. Бекетова, університету цивільного захисту України, аерокосмічного університету ім. Жуковського та інших вишів і центрів, які представлять більше 50 наукових експозицій.
У Харкові пройдуть українсько-польські «Наукові пікніки»

 

Учасники «Наукових пікніків» поставлять перед харків'янами і гостями міста різні експерименти, проведуть досліди з рідким азотом, розкажуть про ази прикладної математики, магнітні властивості речовин, представлять інтерактивні експонати «Парадокс-шоу», живі шахи, сонячні диски і батареї, маятники, а також кожному дадуть можливість відчути себе справжнім рятувальником-пожежником або відчути себе людиною кам'яного століття.

Вхід на «Наукові пікніки» - вільний. Час проведення - з 13:00 до 17:00. Захід пройде на майданчику перед ККЗ «Україна» (вул. Сумська, 35).

Зазначимо, що цього року «Наукові пікніки» проходять в семи містах України. Просвітницьку та популяризаційну програму вже провели у Львові, Тернополі, Дніпропетровську та Кривому Розі. Після Харкова естафету візьмуть Київ і Луцьк.

«Наукові пікніки» в Україні організовує польський фонд «Wspólna Europa» за підтримки фонду «Освіта для демократії», програми «Завтра.UA» Фонду Віктора Пінчука та низки місцевих партнерів. У Харкові співорганізатори заходу - Департамент у справах сім'ї, молоді та спорту Харківської міської ради, Українсько-польський культурно-освітній центр ХНУГХ ім. А. Бекетова і Харківський міський центр дозвілля молоді.

Більш детальну інформацію про «Наукові пікніки» можна дізнатися на офіційних сторінках проекту в соціальних мережах  http://www.facebook.com/ScientificFun

 

 

 

comments powered by HyperComments