На Харківщині запрацювала ТЕЦ-5. Василь Хома

Середа, 24 вересня 2014, 16:19
В Україні, і в тому числі в Харківській області, зараз складається дефіцит електроенергії, що, в першу чергу, пов'язано з нестачею вугілля на ТЕЦ. Про це 24 вересня в прес-центрі Харківської облдержадміністрації заявив заступник голови - керівник апарату ХОДА Василь Хома.
На Харківщині запрацювала ТЕЦ-5. Василь Хома

 

Він розповів, що минулого тижня відновила роботу харківська ТЕЦ-5. «На станції запрацював один енергоблок, завдяки чому ТЕЦ почала подачу електроенергії та гарячої води. Однак запаси вугілля на станції критичні», - зазначив Василь Хома. За його словами, можливо, що ТЕЦ-5 буде працювати 50% на газі та 50% на мазуті.

На Зміївській ТЕС, яка розпочала роботу сьогодні вночі (також один енергоблок), запаси вугілля складають близько 50 тис. тонн. Однак за місяць опалювального сезону ТЕС споживає 150 тис.т вугілля.

Віце-губернатор зазначив, на харківській ТЕЦ-3 також відсутні запаси вугілля. Але станція має можливість працювати на мазуті.

«Зараз розглядаються різні варіанти поставки вугілля з-за кордону. Є інформація про те, що укладені договори на постачання вугілля з Росії, Уругваю, ПАР», - повідомив Василь Хома.

Він також підкреслив, що на всіх харківських ТЕЦ проведено ремонтні роботи, станції готові працювати в опалювальний сезон за умови поставок достатнього обсягу газу, вугілля та мазуту.

comments powered by HyperComments