Харківські вчені пропонують виробляти синтетичне моторне паливо на базі вітчизняної вугільної сировинної бази

Середа, 8 жовтня 2014, 09:35
У Харківській обласній державній адміністрації відбулося засідання Робочої групи з відбору інвестиційних, інноваційних, інфраструктурних та інших проектів розвитку Харківської області під головуванням директора Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Віктора Коваленка.
Харківські вчені пропонують виробляти синтетичне моторне паливо на базі вітчизняної вугільної сировинної бази

 

У ході засідання було розглянуто дві інвестиційних пропозиції «Енергія природи» та «Залучення інвестицій на розробку Новодмитрівського родовища бурого вугілля і його подальшої газифікації з метою виробництва синтезгазу із застосуванням економічно привабливих та екологічно досконалих технологій».

Інвестиційна пропозиція «Енергія природи», про яку доповів співголова міжнародного інвестиційного проекту «Воднева енергетика» Юрій Оршанський, стосується створення на території Харківської області комплексу з виробництва синтетичного моторного палива на базі вітчизняної вугільної сировинної бази - кам’яного і бурого вугілля. Проект передбачає будівництво трьох заводів з виробництва синтетично-моторного палива. Технологічна потужність підприємства передбачає на рік виробництво: бензину - 494 тисяч тонн та дизельного палива - 580 тисяч тонн.

Члени робочої групи висловили свої зауваження стосовно відповідності проекту до бюджетних та законодавчих норм.

Як зауважив Віктор Коваленко, цей проект стосується використання природних надр України, тож ані обласна державна адміністрація, ані районна не дадуть дозвіл на видобуток вугілля без відповідної ліцензії та дозволів Міненерго і Мінекології України.

Робоча група рекомендувала розробникам привести проект у відповідність до чинного законодавства України задля його подальшої участі у конкурсі інвестиційних проектів області.

 

comments powered by HyperComments