Харківські аграрії рекомендують використовувати для засіву полів гібридні зернові сорти, розроблені Інститутом рослинництва ім. В. Юр'єва

Середа, 8 жовтня 2014, 09:40
Господарства області вже не перший рік вирощують зернові гібриди, розроблені Інститутом рослинництва ім. В. Юр'єва НААН України, які дають добрий результат. Про в ході робочої поїздки голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Балути в Краснокутський район розповів директор ДП «Дослідне господарство «Пархомівське» інституту овочівництва і баштанництва НААН України Сергій Корнієнко. Повідомляє сайт обласної державної адміністрації.
Харківські аграрії рекомендують використовувати для засіву полів гібридні зернові сорти, розроблені Інститутом рослинництва ім. В. Юр'єва

 

За його словами, в економічному плані вирощувати гібриди вигідніше, оскільки вони вимагають менше добрив, ніж імпортні сорти, при цьому володіють високою врожайністю.

Сергій Корнієнко зазначив, що на сьогоднішній день аграрії області засівають поля гібридними сортами кукурудзи, пшениці та ячменю. Директор ДП «Дослідне господарство «Пархомівське» повідомив, що зараз проводиться аналіз врожайності за сортами, які висіваються в Краснокутському районі. «Після цього ми будемо рекомендувати аграріям використовувати  наступного року гібридне насіння Інституту імені Юр'єва», - додав Сергій Корнієнко.

Ігор Балута дав високу оцінку роботі ДП «Дослідне господарство «Пархомівське». Керівник області зазначив, що врожайність за всіма культурами у підприємства вище, ніж середня врожайність по господарствах району.

Нагадаємо, що господарство є виробником елітного та репродукційного насіння і садивного матеріалу сільськогосподарських культур. Крім того, в господарстві утримується 674 голів свиней.

Також голова Харківської облдержадміністрації ознайомився з роботою приватного сільськогосподарського підприємства «Явір», а саме, з технологією вирощування та збирання цукрових буряків. Керівник області підкреслив, що «підприємством проводиться робота на європейському рівні».

«Радує, що в Харківській області є аграрії, на яких можна і потрібно рівнятися. Зокрема, хочу відзначити гідну роботу засновника підприємства «Явір» Віктора Слончака і всієї його команди», - додав Ігор Балута.

comments powered by HyperComments