Харківські студенти зробили для військових унікальні грубки

Четвер, 9 жовтня 2014, 11:26
Щоб піч можна було розтопити в землянці, харків'яни приварили триметрову трубу. Передає сайт «Сегодня».
Харківські студенти зробили для військових унікальні грубки

 

Харківські студенти передали в Донецьку і Луганську області дев'ять унікальних грубок, зроблених спеціально для українських військових за їх же ескізом. За словами хлопців, ще кілька тижнів тому вони поняття не мали, як виглядають буржуйки. Але дізнавшись, що деякі бійці із зони АТО ночують в землянках і навіть під відкритим небом, взялися за роботу.

"Спочатку ми подивилися в інтернеті, як зробити буржуйку, однак готовими кресленнями користуватися не стали. Справа в тому, що військовим підійдуть не всі грубки. Вони зв'язувалися з благодійним фондом і сказали потрібні параметри, після чого ми закупили метал, порізали його і приступили до зварювання. Для нас це не нове, є досвід роботи на будівництві. Працюємо ми, в основному, по дві-три години на день у дворі приватного будинку", - розповів "Сегодня" студент Сергій Нестеренко. Щоб піч можна було розтопити в землянці, харків'яни приварили триметрову трубу. А коли всі буржуйки вже були готові, хлопці розфарбували їх в кольори національного прапора України.

За собівартістю харківські буржуйки не дешевше магазинних - по 1500 грн. Однак, за словами хлопців, покупні грубки зроблені з тонкого матеріалу і не підходять для використання під землею. "Ми купуємо якісне залізо і робимо буржуйки на совість. Гроші частково вкладаємо свої, проте велику допомогу надає і благодійний фонд", - запевняє Сергій Нестеренко.

 

Харків'яни вже приступили до створення нової партії грубок хенд-мейд і обіцяють, що відправлять ще дев'ять синьо-жовтих буржуйок в зону АТО вже через тиждень.

 

 

comments powered by HyperComments