Харківська організація КУНу відзначила річницю УПА

Юлія Гуш  |  Середа, 15 жовтня 2014, 10:18
14 жовтня Харківська обласна організація Конгресу Українських Націоналістів провела традиційний мітинг, присвячений 72-ій річниці з дня створення Української Повстанської Армії.
Харківська організація КУНу відзначила річницю УПА

Захід відбувся в Молодіжному парку біля того ж самого місця, де стояв камінь, встановлений в честь вояків УПА. Під час мітингу були згадані не тільки бійці Повстанської армії, а й герої Небесної сотні та українські військові, які загинули нещодавно. О. Віктор Маринчак з Київського патріархату провів молебень за полеглими. Він зазначив, що сьогодні в цій війні гине цвіт нації.

В своїх промовах виступальники неодноразово торкались теми війни. «Нам потрібно трошки більше озброєння та грошей, – розповів Богдан Дяків, голова обласної організації КУНу, – в Україні цього, нажаль, нема. Все це було розграбовано. Але Україна встає на ноги. Ми бачимо, що запрацювали оборонні заводи, створюються умови для новітніх розробок… І скоро, я думаю, в України буде найкраща армія в світі».

Також був згаданий колишній мер Миргороду Василь Третецький, якого було вбито в березні цього року. Він активно займався громадською діяльністю і був головним ініціатором місцевого Майдану. Так вийшло, що його день народження припадає саме на Покрову. Під час свого перебування на посаді мера Миргорода він зробив цей день вихідним, щоб городяни мали змогу відзначити свято.

Згодом загиблих вшанували піснею «Плине кача». 

comments powered by HyperComments