В Харківську область прибув вантаж з особистими речами загиблих пасажирів Боїнга рейсу «МН17»

П'ятниця, 17 жовтня 2014, 11:04
Про це повідомив голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Балута. «Прийшов автомобіль з особистими речами загиблих з місця катастрофи. На даний момент ми проводимо ті ж самі роботи і за тим самим планом, який був півтора місяці потому. У Харкові працюють ті ж фахівці, які були й раніше. У нас з голландською стороною все налагоджено», - зазначив Ігор Балута.
В Харківську область прибув вантаж з особистими речами загиблих пасажирів Боїнга рейсу «МН17»

 

Як розповів суперінтендант Національної поліції Королівства Нідерланди Патрік Восс, особисті речі, які привезли в Харківську область, були зібрані в селищах Грабово та Розсипне в Донецькій області.

«Здебільшого це особисті речі жертв авіакатастрофи. Ми збирали їх в полі на місці катастрофи, також деякі речі були передані нам місцевими жителями, які всі ці місяці дбайливо зберігали все, що вони зібрали на місці падіння літака. На цьому наша робота не закінчена, тому що, на жаль, нами лишаються не оглянуті деякі місцевості, до яких ми не маємо доступу. Тому протягом наступних тижнів і місяців ми маємо намір продовжити нашу роботу, поки не будемо впевнені, що зібрали всі особисті речі всіх загиблих в авіакатастрофі», - підкреслив Патрік Восс.

Також суперінтендант Національної поліції Королівства Нідерланди зазначив, що експерти вже почали досліджувати в Харкові речі, які доставлені з Донецької області. «У цьому процесі братимуть участь судмедексперти, які приїхали з Голландії. Ми уважно вивчимо все, що привезли, промаркіруємо і підготуємо до відправки до Голландії. А в Голландії вже буде проведений більш детальний аналіз всіх речей, після чого вони будуть повернуті родичам загиблих. Який час займуть роботи в Харкові, визначити поки складно. Для нас важливо зробити якісно, а не швидко», - додав Патрік Восс.

comments powered by HyperComments