Відбувся урочистий прийом з нагоди закінчення каденції Генерального консула Республіки Польща в Харкові Яна Граната

П'ятниця, 17 жовтня 2014, 11:14
У Генеральному консульстві Республіки Польща у місті Харкові 16 жовтня відбувся урочистий прийом з нагоди закінчення каденції Генерального консула Яна Граната.
Відбувся урочистий прийом з нагоди закінчення каденції Генерального консула Республіки Польща в Харкові Яна Граната

 

Висловити вдячність пану Генеральному консулу за чотирирічну роботу прийшли голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута, заступник голови - керівник апарату ХОДА Василь Хома, перший заступник голови Харківської обласної ради Олена Олешко, директор Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Віктор Коваленко, директор Департаменту конкурентоспроможності регіону ХОДА Юлія Світлична, а також представники дипломатичних місій, керівники органів виконавчої влади з Дніпропетровської, Полтавської, Сумської областей, депутати обласної ради, керівники підприємств та організацій, представники громадськості та духовенства.

Ян Гранат подякував всім присутнім за позитивну і плідну співпрацю протягом останніх чотирьох років. Генеральний консул поділився найбільш яскравими спогадами про роботу в Харкові. Він згадав офіційний візит до Харкова президента Польщі Броніслава Коморовського, а також європейських депутатів і міжнародних делегацій, підготовку і проведення у Харкові матчів Чемпіонату Європи з футболу 2012 року, відкриття рейсу з Харкова до Варшави. Також відзначив успішну реалізацію низки проектів, в тому числі що стосуються молоді.

Ян Гранат також розповів, що за чотири роки було видано 150 тисяч віз. І в поточному році їх кількість досягне 60 тисяч, тоді як у 2010 році (на початку каденції) було видано тільки 17 тисяч віз.

«Мені дуже сумно, тому що ви закінчуєте дипломатичну місію в нашому регіоні. Тим більше, що ви стали мені другом. Я ніколи не забуду ту допомогу, яку ви готові були мені надати в складний для мене період. І сьогодні тут зібралися люди, які не просто до вас добре ставляться, і не просто прийшли з обов'язку служби, а відчувають ті ж щирі почуття до вас, що і я. Ви сьогодні згадали багато важливих і яскравих моментів, які ми прожили разом у місті Харкові. Я щиро вам вдячний від імені всієї нашої команди», - зазначив Ігор Балута, звертаючись до Яна Граната.

Керівник області вручив пану Генеральному консулу Почесну Грамоту Харківської облдержадміністрації, а також пам'ятний подарунок.

На урочистому прийомі був представлений і новопризначений Генеральний консул Республіки Польща в місті Харкові Станіслав Лукашик. Він приступить до виконання обов'язків наступного тижня. Ян Гранат також зазначив, що до кінця року в Харкові почне працювати ще один новий Консул, який буде курирувати питання бізнесу та економіки.

 

comments powered by HyperComments