На недільне віче завітали бійці батальйонів «Харків-1» та «Слобожанщина» (фото)

Юлія Гуш  |  Вівторок, 11 листопада 2014, 00:16
9 листопада на чергове недільне віче, яке проходило на площі Свободи, завітали бійці батальйонів «Харків-1» та «Слобожанщина». Тут вони були урочисто нагороджені грамотами та подяками. Деякі з них отримали медалі від Спілки воїнів Афганістану. Харків‘яни вітали бійців квітами та оплесками, а ті в свою чергу дякували їм за підтримку.
На недільне віче завітали бійці батальйонів «Харків-1» та «Слобожанщина» (фото)

«Ми вирішили їх урочисто нагородити грамотами та подяками, – розповіла Вікторія Склярова, координаторка харківського Євромайдану, – тому що вони того варті. Спілка воїнів Афганістану, яка підтримувала Євромайдан з самого початку, передала медалі за особливі вчинки, певне, найсміливішим бійцям. Але мені здається, що насправді кожна людина, яка нас захищає на сході України, яка захищає мир, яка замість нас приймає на себе всі кулі, всі грами свинцю, весь порох, всі уламки від мін, вона достойна нагороди і подяки».

Командир батальйону «Слобожанщина» Андрій Янголенко розповів, що проти «Слобожанщини» та «Харківа-1» зараз іде інформаційна війна з метою їх дискредитації.

«А зараз олігархи, всі ці проросійські налаштовані міліонери намагаються проти нас розгорнути кампанію по всім цим інтернет-ресурсам, новинам, газетам, – розповів Андрій Янголенко, – ми чесно виконали свій обов‘язок в зоні АТО. Ми і не хотіли сюди вертатися, бо там лишилася незакінчена справа. Ворог там залишився недобитим. Ми знаємо цього ворога, ми його били, його можна добити і звільнити нашу землю. Але ми були вимушені повернутися бо проти нас в Харкові розвернули кампанію. Це проросійські війська, путінські агенти, які вважають наш батальйон «Слобожанщина» ворогом номер один».

За словами координаторів, на даний момент бійці «Слобожанщини» та «Харкова-1» як ніколи потребують інформаційної підтримки, в тому числі і з боку ЗМІ.

comments powered by HyperComments