У Харкові розквітла "Червона Рута"

Ганна Коваленко  |  Неділя, 16 листопада 2014, 10:55
15 листопада в Харкові відбувся цьогорічний відбірковий тур Всеукраїнського фестивалю сучасної пісні та популярної музики "Червона рута".
У Харкові розквітла "Червона Рута"

Конкурсантів приймало Харківське музичне училище ім. Б. Лятошинського.

Принципом фестивалю є безкоштовність участі для всіх виконавців. Перепусткою на фестиваль для кожного з них мали стати три пісні будь-чийого авторства, виконані українською мовою.

Харківських конкурсантів поділили на чотири номінації: фольклорна музика, акустична музика, поп- та рок-музика. Традиційно найчисленнішою та найпрестижнішою виявилася поп-номінація. Перемогу в ній здобула Юлія Лисичкина. Слухачам запам'яталися й інші яскраві виступи, як-от Ілони Кахідзе чи Ольги Мельник.

Несподіваними здалися вимоги щодо імпровізації, що їх журі виставляло конкурсанткам: україномовна пісня часто переривалася, а натомість голова журі просив ту чи іншу виконавицю заспівати щось із репертуару ідолів західної танцювальної попси, як-от Ріанна, Бейонсі чи Крістіна Аґілера. Часом насувалося запитання: це конкурс американської пісні чи все-таки української? Голова журі пояснював: на його думку, українська співуча молодь має "бути в тренді" і переймати все найцікавіше, що пропонує західний музичний ринок.

У фольклорній номінації звернув на себе увагу ансамбль "Слобожаночка". Серед учасників було заявлене і відоме тріо "Муравський шлях", але слухачі марно чекали на своїх улюбленців: "муравчанки" так і не з'явилися на конкурс. Утім, вони вже мають у своєму активі перемогу на одній із попередніх "Червоних Рут".

 

comments powered by HyperComments