Уламки малазійського "Боїнга-777" доставлені до Харкова

Понеділок, 24 листопада 2014, 10:07
Уламки "Боїнга-777" авіакомпанії Malaysia Airline, збитого над територією східної України, контрольованої сепаратистами, напередодні увечері доставлені до Харкова. Повідомляє сайт «Главное». Повідомляє сайт «Главное».
Уламки малазійського "Боїнга-777" доставлені до Харкова

Фрагменти літака перевозилися на потягу під спостереженням голландських фахівців і співробітників ОБСЄ. З Харкова вони будуть переправлені в Голландію для подальшого вивчення.

Рейс MH17 був збитий в липні, при цьому загинули усіх 298 осіб, які знаходилися на його борту. Більшість загиблих були громадянами Нідерландів.

У катастрофі літака багато хто на заході звинувачує сепаратистів, проте вони заперечують свою причетність.Точна причина загибелі авіалайнера досі не встановлена.

Через побоювання, пов'язані із забезпеченням безпеки в районі селища Грабовий, поряд з яким впали уламки літака, відправлення вантажу постійно відкладалося, протее роботи вдалося виконати завдяки домовленостям з сепаратистами.

Раніше голландські фахівці заявили, що не мають наміру збирати абсолютно усі уламки. Їх цікавили тільки шасі літака, крила і паливні баки. Саме у районі паливних баків знаходилися місця пасажирів, останки більшості з яких не вдалося ідентифікувати.

Як повідомив представник місії ОБСЄ на Україні Майкл Боцюрків, здійснити вивезення уламків було непросто, передає BBC.

"Це зона військового конфлікту, і операція з вивезення уламків була дуже складною, - сказав Боцюрків. - У нас були вдалі і невдалі дні, але ми змогли у результаті привезти туди фахівців і вивезти уламки, останки людей та їх особисті речі".

У вересні голландські фахівці, які очолили розслідування, опублікували попередні виведення, згідно з якими літак був уражений великим числом "об'єктів, які мали високу енергію", але при цьому вони утрималися від того, щоб покладати на когось вину.

comments powered by HyperComments