У Харкові влаштують захід під назвою «Обручка Катерини»

Понеділок, 1 грудня 2014, 13:45
Це вже другий фестиваль, присвячений християнській творчості. Триватиме він від 6 по 7 грудня 2014 року. Стартуватиме фест у Свято-Дмитрівському храмі УАПЦ, що на вулиці Полтавський Шлях (44).
У Харкові влаштують захід під назвою «Обручка Катерини»

Розпочнеться все о дев’ятій годині ранку Заупокійною Святою Літургією за воїнами, які полягли, захищаючи Україну. Вона триватиме до 10.30. О 12.00 і до восьмої вечора проходитимуть мистецькі зустрічі у військових частинах.

Насиченим заходами буде також другий день фестивалю, 7 грудня. О дев’ятій ранку до одинадцятої тридцять пройде Архиєрейська Свята Літургія. З одинадцятої і до першої години дня триватимуть поетичні читання «Сад божественних пісень». На цей захід зберуться такі видатні майстри літератури та мистецтва, як Маріанна Кіяновська, Світлана Одинець (Львів), Іван Андрусяк, Катріна Хаддад (Київ), Олена Рибка, Антоніна Тимченко, Тетяна Кальченко, Олена Руда (Харків), Зоя Жук (Вінниця).

О 13.30 і до 15.30 буде круглий стіл під назвою «Ніхто більшої любови не має над ту, як хто свою душу поклав би за друзів своїх». Під час нього обговорюватимуть наступні питання: - Чи може мовчати муза, коли іде війна?

-              Чи може дозволити релігія та віра закликати до вбивства?

-              нащадки отця Кадила: образ капелана в мистецтві та реальному житті;

-              романтика військова та правда «гібридної війни».

Завершиться все презентацією альманаху на тему християнської поезії учасників першого фесту «Обручка Катерини». Під час заходу також планують експозиції полотен художників Галини та Ярослава Соболів «Бути щасливим».

comments powered by HyperComments