У столиці Слобожанщини зробили препарат, який має допомагати бійцям на фронті

Середа, 3 грудня 2014, 16:24
Науковці «Інституту монокристалів» розробили ліки, які знеболюватимуть та знезаражуватимуть рани бійців на полі бою. Повідомляє сайт «Укрінформ».
У столиці Слобожанщини зробили препарат, який має допомагати бійцям на фронті

Про переваги препарату розповідає кандитатка фармацевтичних наук Олена Безугла.

«Препарат має форму спрея. Він запакований у вигляді аерозолю. Подібного нема ще ніде. Це винахід саме харківських дослідників. Наше ноу-хау – це комбінований препарат, він відразу розрахований і на знеболювання, і на знезараження. В кожній упаковці знаходиться піна, яка після натиснення виходить, і цим її обсягом можна закрити велику поверхню рани бійця. Особливість піни в тому, що вона діє протягом доби, а за цей час можна пораненого транспортувати до шпиталю».

Препарат у вигляді піни вже захистили авторським свідоцтвом, однак у промисловості він ще не виготовляється. Олена Безугла каже, для того, щоб його запровадити на виробництві, потрібно, щоб був і виробник, і замовник. А всі фармзаводи в основному спрямовані на те, щоб постачати продукцію до аптек.

Аби ця піна, яка може допомогти бійцям на війні, запровадилася на виробництві, кажуть в інституті, треба щоб держава підтримала це.

comments powered by HyperComments