Шведський посол зустрівся з громадськістю Харкова (фото)

Юлія Гуш  |  Субота, 16 травня 2015, 12:25
15 травня в Харківському кризовому інфоцентрі пройшла зустріч посла Швеції Андреаса фон Бекерата з харківськими активістами.
Шведський посол зустрівся з громадськістю Харкова (фото)

Андреас фон Бекерат поділився своїми позитивними враженнями від Харкова, а особливо від свого спілкування з харківською молоддю. Він також відзначив розвиток українського громадянського суспільства, яке, за його словами, дає надію на краще майбутнє України. «Я вчора був у Краматорську, – розповів посол, – це просто дивовижно як люди допомагають один одному. І це люди, в яких самих достатньо труднощів, але вони готові допомагати переселенцям. І це надихає. Я дуже поважаю той дух, який існує сьогодні в Україні. І я також думаю, що громадянське суспільство відігравало велику ролі не тільки на Майдані в Києві, а й після нього».

Він зазначив, що сьогодні Швеція готова співпрацювати з Україною і розповів про допомогу, яку його країна може надати. «Виділені кошти на підтримку енергозберігальних технологій, а також на реформу правової системи, на підтримку громадянського суспільства, – розповів Андреас фон Бекерат. Також він зазначив, що допомога надається опіковому відділенню Дніпропетровського військового шпиталю через міжнародні організації.

Андреас фон Бекерат зазначив, що нинішні умови, в яких знаходиться Україна, є найкращими для змін. Проте країна як ніколи потребує різного роду реформ. Адже тих реформ, які зараз впроваджуються, їх явно недостатньо. Посол також додав, що шведські інвестори чекають саме їх, а не завершення війни на сході країни. 

comments powered by HyperComments