Харків'яни відзначили День Конституції (фото)

Юлія Гуш  |  Неділя, 28 червня 2015, 19:31
28 червня харків’яни зібралися біля пам’ятника Шевченку, щоб відзначити День Конституції.
Харків'яни відзначили День Конституції (фото)

Святкування розпочалося з покладання квітів біля пам’ятника Шевченку, в якому взяли участь представники міської влади, члени громадських організацій, керівники правоохоронних органів, громадські активісти, волонтери та інші мешканці міста. Після цього відбувся невеличкий концерт за участі хору Великого Академічного Слобожанського ансамблю пісні та танцю, який виконав українські народні пісні.

Юрій Павленко: «Конституція – це, з одного боку, один з головних символів країни. А з іншого – це той головний закон, без якого суспільство не зможе жити. Власне кажучи, це народження громадянського суспільства. Воно вирішило, що треба жити за законом. І що один закон повинен бути головним. Його назвали Конституцією. А для кожної держави Конституція, як будь-який символ, це святиня. І як будь-яку святиню патріоти повинні шанувати її».

Тетяна Луценко: «Коли розпочалася наша остання революція, фактично з тієї пори, як розпочалися напади на активістів харківського Євромайдану, з моєї сумочки не зникала Конституція. Весь день я вона була зі мною: коли мені потрібно було кудись іти, коли я поверталася додому. Я так проходила майже рік. Коли вона зі мною, мені якось спокійніше усвідомлювати що я, як співалося в пісні кінця 80-х років, маю право мати право. Так, не всі наші права сьогодні виконуються. Але головне мати надію в душі. Все у нас буде гаразд».

Це вже 19-та річниця української Конституції. В цей день 1996 року вперше в історії незалежної держави була ухвалена власна Конституція.

Фоторепортаж

comments powered by HyperComments