Волонтери разом з Міноборони мають намір реформувати систему військкоматів

Юлія Гуш  |  Четвер, 30 липня 2015, 19:26
Про це розповіла волонтерка групи Help Army Тетяна Бедняк під час прес-конференції, яка пройшла в харківському філіалі Інституту імені Горшеніна.
Волонтери разом з Міноборони мають намір реформувати систему військкоматів

Причиною такої необхідності стала розповсюджена практика, коли представники харківських військкоматів роздають повістки мешканцям міста в різноманітних громадських місцях, поблизу установ, в транспорті. Це викликало обурення як у волонтерів та громадських активістів, так і в пересічних харків’ян.

Про співробітництво групи Help Army з представниками Міноборони розповіла Тетяна Бедняк: «Ми з ними знайомі, у нас спільні завдання, – зазначила волонтерка – ми хочемо реформувати армію і в тому числі військкомати. Нам дали зелене світло. Сказали що будуть усіляко допомагати документально. І, мабуть, Харківська область стане пілотним проектом з реформування військкоматів».

Разом з тим Олексій Коханий, колишній співробітник одного з харківських військкоматів запропонував наступні шляхи вирішення цієї проблеми. Це поліпшення якісних показників призову, підняття довіри населення до військкоматів, боротьба з корупцією, залучення технологій інтернет-маркетингу для привернення призовників, зменшення кількісті співробітників військкоматів та їх подальша матеріальна мотивація. Також Олексій Коханий оголосив ідею створення прес-центру, де представники харківських військкоматів мали б змогу спілкуватися з громадою міста.

Докладніше в наступному матеріалі

comments powered by HyperComments