Роздавати «не рибу, а вудочку». Відомі харків'яни заснували новий Благодійний Фонд

Понеділок, 17 серпня 2015, 09:30
Благодійний фонд соціального розвитку Харківськоїобласті об'єднав небайдужих людей, готових допомогти землякам забезпечити нові робочі місця, медичне обстеження у віддалених районах області - діяти і активно допомагати там, де «не допрацьовує» держава.
Роздавати «не рибу, а вудочку». Відомі харків'яни заснували новий і Благодійний Фонд

«У Фонді зібралися люди різного віку і поглядів на сьогоднішнє життя, проте усі вони об'єднані благородною ідеєю - допомогти Харківській області», - вважає голова Харківської обласної ради Сергій Чернов.

Головою Наглядової ради нового Благодійного Фонду став віце-президент Інвестиційної компанії SIGMABLEYZER Валерій Дема. Члени Наглядової ради - відомі бізнесмени і меценати Юрій Сапронов і Сергій Політучий; депутат Харківської обласної ради, екс-губернатор Ігор Балута, голова Харківської облради Сергій Чернов, Надзвичайний і Повноважний Посол України в Китайській Народній Республіці Олег Дьомін; доктор юридичних наук, президент юридичної фірми «Глобус» Михайло Ісаков.

За словами Валерія Деми, першочерговим завданням Фонду є реалізація таких проектів, які сьогодні гостро потрібні жителям області: забезпечення доступної медицини, створення робочих місць, збереження дитсадів і шкіл на селі і тощо.

За ініціативою Фонду вже реалізуються два проекти. Один з них - проведення виїзних консультацій лікарів жителям віддалених населених пунктів Харківської області. У бригадах лікарів - окуліст, хірург, гінеколог, лікар УЗД, травматолог, кардіолог, невропатолог, дитячий ортопед. Фахівці вже вчинили більше двох десятків виїздів по районах Харківщини і оглянули близько двох тисяч пацієнтів.

Усю необхідну апаратуру лікарі привозять з собою і проводять прийоми і консультації до останнього пацієнта. Щонайменше три випадки онкології, високий цукор в крові, патології опорно-рухового апарату у дітей вже виявили діагностичні бригади медиків-волонтерів.

У наглядовій раді упевнені: результати реалізації медичного проекту будуть корисні для реформування медичної галузі в Україні в цілому.

«Ми пішли від системи Семашко, що діяла за радянських часів. І доки система охорони здоров'я проходить реформування, у багатьох віддалених районах Харківської області в медичному забезпеченні утворився вакуум. Фонд намагається активно виправляти цю ситуацію», - пообіцяв екс-губернатор Ігор Балута.

«Принципом і гаслом фонду є не стільки «роздача риби тому, хто голодує», скільки спроба дати йому вудочку і навчити його рибному лову. Ми хочемо, щоб він був ситим не один день, а усе життя», - вважає президент групи компаній «Фактор» Сергій Політучий.

Засновники Благодійного фонду соціального розвитку Харківської області упевнені, що їх зусилля допоможуть людям отримати робочі місця, стати власниками своєї справи і подарують упевненість у завтрашньому дні.

 
comments powered by HyperComments