Олександр Галацан розповів про причину отруєнь в кафе «Кристал»

Юлія Гуш  |  Середа, 19 серпня 2015, 09:59
18 серпня директор департаменту охорони здоров’я ХОДА Олександр Галацан розповів про причини масових отруєнь в популярному кафе «Кристал».
Олександр Галацан розповів про причину отруєнь в кафе «Кристал»

Напередодні четверо дорослих та п’ятеро дітей були госпіталізовані після свого візиту в кафе «Кристал» в парку Шевченка. Як виявилось згодом, всі вони їли морозиво «Білочка». У двох з них лікарі підтвердили діагноз «сальмонельоз».

Санепідемстанція подала документи в суд щодо призупинення роботи кафе. Галацан розповів, що представники санітарної служби взяли аналізи в працівників закладу, а також змиви з меблів та обладнання. В результаті досліджень була виявлена кишкова паличка. «Було взято дуже багато проб та змивів з інвентаря, меблів та іншого технологічного устаткування, – розповів Олександр Галацан, – на жаль, я мушу сказати, що в 30 % змивів виявлена кишкова паличка. Це свідчить про абсолютно недостатній контроль за санітарним станом цього об’єкту».

Галацан припускає, що причиною цього могло стати недотримання персоналом кафе елементарних гігієнічних норма. За його словами, в подібних випадках за закладами громадського харчування має здійснюватися в тому числі й громадський контроль. 

comments powered by HyperComments