Великобурлуцький райцентр реабілітації дітей буде збережено

П'ятниця, 15 січня 2016, 13:55
Про збереження цього закладу подбала депутат облради Юлія Світлична. Саме вона надала відповідний проект рішення до обласної ради.
Великобурлуцький райцентр реабілітації дітей буде збережено

Центр соціально-психологічної реабілітації дітей у Великобурлуцькому районі хотіли закрити. Усе через проблеми з фінансуванням. Раніше гроші закладу давав райбюджет завдяки трансфертам обласного. Однак, звертаючи увагу на те, що у Центрі живуть дітлахи з різних районів Харківщини, виникла проблема неможливості подальшого фінансування Центру з районного гаманця та суцільного його закриття.

За твердженням Юлії Світличної, справді, розмови про ліквідацію Центру тривають понад рік. Чимало людей намагалися зберегти заклад, однак запропонувати конкретні шляхи вирішення проблеми за цей час так ніхто і не зміг.

«Ми детально вивчили зазначене питання, розробили алгоритм подальших дій та головне - підготували проект рішення і внесли його на розгляд до обласної ради. Тим самим показали всім небайдужим людям, як від звичайного обговорення проблеми перейти до виконання конкретних дій», - зазначила Юлія Світлична.

Цей механізм дій допоможе у майбутньому утримувати у звичайному режимі КЗ Великобурлуцького райцентру соціально-психологічної реабілітації дітей, основна ціль роботи якого – соціальне забезпечення малечі (віком від 3 до 18 років), що перебувають у складній життєвій ситуації.

Аби для вирішення питання застосувати комплексний підхід, певна депутат, варто порушити також проблему статусу закладу: Центр слід передати із спільної власності територіальних громад Великобурлуцького району у спільну власність територіальних громад області.

За словами депутата обласної ради Юлії Світличної, проект  рішення Харківської обласної ради «Про надання згоди на прийняття у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ ВЕЛИКОБУРЛУЦЬКОГО РАЙОННОГО ЦЕНТРУ СОЦІАЛЬНО-ПСИХОЛОГІЧНОЇ РЕАБІЛІТАЦІЇ ДІТЕЙ із спільної власності територіальних громад сіл, селищ Великобурлуцького району» (автор депутат Юлія Світлична) будуть розглядати на черговому пленарному засіданні обласної ради 4 лютого 2016 року.

comments powered by HyperComments