Райнін отримав почесну нагороду «За розвиток Луганщини»

Четвер, 4 лютого 2016, 12:00
Георгій Тука, голова Луганської військово-громадянської адміністрації, висловив подяку мешканцям Харківщини за відновлення Сватового, що у жовтні 2015 було зруйноване через обстріли. У зв’язку з цим губернатор Харківщини Ігор Райнін одержав почесний знак «За розвиток Луганщини». Сталося це під час сесії Харківської облради 4 лютого 2016 року.
Райнін отримав почесну нагороду «За розвиток Луганщини»

За словами Георгія Туки, Луганська область пережила важкі часи у Сватовому, коли на його околиці стався вибух, і майже протягом однієї ночі більша частина міста стала не придатною для життя людей. І відразу після обстрілів, коли у місті були ще чутні вибухи, перші, хто прийшов допомагати у Сватове, були будівельники з Харкова. Саме з Харкова йшли автівка за автівкою, прибуло багато робочих. Мешканці Харкова прийшли на поміч, не чекаючи на звернення президента чи від голови адміністрації, саме харків’яни були найбільш уважними до біди на Луганщині.

За твердженням Туки, разом з жителями Харкова відновлювали місто також мешканці Івано-Франківська.

«Такого єднання народу, яке було під час відновлення Сватового, я раніше не бачив. Це були не бойові дії, а подолання цивільної катастрофи. І це було кращим доказом того, що ми - єдина країна, єдиний народ, який не вдасться розділити за національністю або мовним ознакам», - підкреслив Тука.

На знак вдячності від мешканців Луганщини місцеві майстри, які працюють за унікальною технологією, зробили герб Харківщини. Його Тука вручив Райніну під час сесії. А ще, голова Луганської ОДА видав розпорядження про нагороди керівників державних установ, котрі займалися логістикою під час відновлення Сватового, а також приватних підприємців, будівників. Зокрема, Тука вручив нагороду губернатору Райніну «За розвиток Луганщини». За словами голови Луганської ОДА, це абсолютно заслужена нагорода від всіх мешканців Луганської області.

Райнин підкреслив, що ця нагорода - знак поваги до усіх жителів Харківської області.

«У першу чергу, вона стосується тих керівників і колективів, які в складних умовах навесні 2015 року побудували 31 опорний пункт для захисту і Харківської області, і бойових позицій Луганщини. Щира вдячність і тим підприємствам, які першими вже через декілька годин після вибухів були в місті Сватово і локалізували наслідки диверсійної атаки. Координували цю роботу заступники голови ХОДА Юлія Світлична і Євгеній Шахненко, які робили це не для реклами. Вони робили те, що повинні робити - допомагали людям», - підкреслив Райнін.

Крім того, він відзначив заслуги волонтерів області. За твердженням Райніна, це один з найпотужніших рухів у країні, саме волонтери Харківщини перебувають постійно на бойових позиціях Луганщини та Донеччини. За словами губернатора Харківщини, нагороди від мешканців Луганщини будуть зберігати у Харківській обласній раді.

«Від імені усього депутатського корпусу хочу подякувати Георгію Туку за повагу до харків'ян. Харківська область завжди поруч, ви можете завжди розраховувати на нас», - завірив голова ХОДА.

comments powered by HyperComments