Ветерани АТО, згідно з законодавством, можуть розраховувати на земельні ділянки (фото)

Юлія Гуш  |  Середа, 10 лютого 2016, 16:39
Сьогодні в Харківському кризовому інфоцентрі був презентований проект, який вирішує питання щодо виділення земельних наділів учасникам АТО.
Ветерани АТО, згідно з законодавством, можуть розраховувати на земельні ділянки (фото)

Проект під назвою «Совет. Поддержка. Помощь» ГО «Союз ветеранів АТО» був підтриманий МБФ «Відродження». Мета його діяльності полягає в тому, щоб вирішувати різні питання щодо виділення та оформлення земельних ділянок для ветеранів АТО. «Якщо останні два роки основана частина проекту була направлена на підтримку внутрішньо переміщених осіб, на допомогу полоненим, людям, які постраждали в результаті воєнного конфлікту, то зараз актуальним напрямком стала допомога демобілізованим учасникам АТО, – розповів Сергій Гульчук, представник Східно-українського представництва МБФ «Відродження», – фонд не надає адресної чи гуманітарної допомоги. Він підтримує організації, які направлені на юридичну допомогу, на психологічну допомогу, на адаптацію та працевлаштування».

Згідно з чинним законодавством, учасники АТО мають право отримати земельну ділянку від держави. Загалом, вже було роздано понад 1000 земельних ділянок. «Це дуже хороший показник, – зазначив Анатолій Козловський, голова ради ГО «Союз ветеранів АТО», – в Харкові ще планується виділити ще близько 200-300 ділянок для учасників АТО. В принципі, Харківська область займає одну з лідируючих позицій».

Анатолій Козловський розповів, що під час реалізації проекту довелося зіштовхнутися з певними труднощами, пов’язаними з браком юридичних знань серед колишніх військових. Проте цю проблему вирішують люди з даної організації, які мають відповідну освіту. Також він заначив, що праця на власній земельній ділянці дає можливість ветеранам АТО краще адаптуватися до нового життя. Крім того, за словами Козловського, зараз ведуться перемови щодо будівництва селища для ветеранів АТО, де вони зможуть не тільки працювати, а й реабілітуватися.  

За словами Владислава Якименка, начальника штабу ГО «Союз ветеранів АТО», земельні ділянки для колишніх військових надаються ще червня 2014 року. По закону, вони мають право претендувати на земельні ділянки, які в подальшому будуть використовуватися для садівництва та ведення сільського господарства. Окрім самих ветеранів, на земельні ділянки також можуть претендувати родини загиблих військових.  

comments powered by HyperComments