Нещодавній напад на себе Дмитро Олійник пов’язує з власною громадською діяльністю (фото)

Юлія Гуш  |  Четвер, 11 лютого 2016, 15:41
Сьогодні під час своєї прес-конференції громадський активіст Дмитро Олійник розповів про недавній напад на себе та свого приятеля.
Нещодавній напад на себе Дмитро Олійник пов’язує з власною громадською діяльністю (фото)

Нещодавно на вулиці Чернишевській на громадського активіста Дмитра Олійника та його приятеля Влада напали троє осіб. Сам Дмитро, за його словами, не сильно постраждав. Чого не скажеш про його товариша, який прийняв на себе удар. Серед нападників був Артур Марабян, тренер з кікбоксингу. Саме він наніс перший удар, а коли Дмитро та Влад почали тікати – дістав ніж. «Я би хотів сказати, що напад серед дня в центрі міста – це неприпустимо, – підкреслив Дмитро Олійник, – я вірю, що це не було випадковістю. Тому що людина була готова не просто поглядом вбити, а й фізично. Я завдячую своєму другу, адже він підставив себе під ці удари».

За словами Олійника, такі випадки в Харкові не є незвичним явищем. Він згадував минулі напади на громадських активістів, які здійснювали проплачені міською владою тітушки та акти насилля проти активістів Майдану. «Також скільки було подавлено молодих хлопців. Так само нападали на дівчат, які йшли зі стрічками. Особисто знаю одну, яку побили за те, що в неї була стрічка. Обзивали бандерівкою. І всі прекрасно знають, хто це організовував. Але нікого не було покарано. Стосовно нападу на мене: я хочу сказати, що в Харкові хаос йде з боку влади. У них є домовленості, в них все добре, вони відчувають, що мають повну стовідсоткову владу над всіма. Вони вважають людей рабами, які не мають права їм навіть слова сказати».

Сам Олійник пов’язує цей напад з власною громадською діяльністю, а також своєю позицією щодо Кернеса та його підлеглих. 

comments powered by HyperComments