Після поїздки до Гоптівки громадські активісти збираються зробити заяву (фото)

Понеділок, 15 лютого 2016, 17:20
Удень 15 лютого чимало харківських активістів вирушало до Гоптівки, аби заблокувати вантажні фури, які мали прямувати з Росії.
Після поїздки до Гоптівки громадські активісти збираються зробити заяву (фото)

За твердженням IT Sector Харьков, активістами була проведена розмова з керівниками прикордонників і передана копія колективного звернення губернатору Харківщини Райніну.

Сьогодні ввечері у ХАКІ активісти планують розповісти, як вони блокували транзитні фури з РФ та прокоментують звинувачення у « спробі взяти штурмом» будівлю ХОДА під час передачі заяви губернатору Харківщини.

Серед учасників брифінгу будуть: волонтер группы «Вільні люди» Богдан Ткачук, керівник ГФ «Громадська самооборона» Віталій Тропачов, депутат Харківської міської ради 6-го скликання Дмитро Маринін і активіст Дмитро Олейник.

Треба нагадати, що вранці 15 лютого активісти намагалися передати Райніну колективне звернення. Документ вдалося передати через Сергія Стороженка, радника губернатора.

Довідка: 12 лютого активісти на в'їзді до Закарпаття почали зупиняти російські фури. Учасники блокади поставили перед собою мету не допустити в'їзду до України торгового транспорту країни-окупанта.
Згодом до блокади приєдналися жителі декількох областей : Львівської, Волинської, Житомирської, Рівненської, Чернівецькою, Івано-Франківської, Сумської, Вінницької і Одеської.
Росія ввела заборону на транзит українських вантажів у рамках загальної політики захисту російського ринку, ухваленого Кремлем у відповідь на набуття чинності Угоди про зону вільної торгівлі між Україною і Євросоюзом з 1 січня 2016 року.

Пізніше стало відомо, що Росія може розблоковувати транзит вантажів з України на свою територію.
У Мінекономрозвитку відзначили, що масового блокування українських вантажівок у Росії, які транзитом їдуть по території цієї країни, немає. Є тільки обмеження на транзитні перевезення українських товарів "під ембарго" територією РФ в Казахстан.
15 лютого Уряд України ухвалив рішення призупинити транзит російських вантажівок території України і відповідь на блокування транзитних українських фур в РФ.

 

 

comments powered by HyperComments