Харків’яни відзначили ювілей Шевченка святковим концертом (фото)

Юлія Гуш  |  Середа, 9 березня 2016, 20:53
Сьогодні у Харкові відбувся святковий концерт, приурочений до 202-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка.
Харків’яни відзначили ювілей Шевченка святковим концертом (фото)

Харків’яни зібралися поблизу пам’ятника Шевченку для відзначення річниці поета. Серед присутніх можна було побачити і громадських активістів, і учасників харківського Євромайдану, і українських військових. Деякі глядачі тримали в руках українську символіку. Можна сказати, що саме свято проходило згідно традицій харківського Євромайдану.

Леонід Онищенко, волонтер: «Тараса Шевченка зазвичай називають поетом. Але поетів і в нас, і в будь-якого іншого народу є багато. Росіяни люблять порівнювати його з Пушкіним. Але на відміну від усіх інших українських і неукраїнських поетів, Шевченко став пророком. Тому що минуло вже двісті років, але його поезії не просто тішать слух, а вони і далі розкривають суть нашого життя і показують куди нам йти. Це дивовижна річ».

Віктор Трубчанов, координатор харківського Євромайдану: «Це день народження Тараса Григоровича Шевченка. Це наш пророк. Він тоді описував події, які зараз мають значення для людей, що беруть участь в житті України і нашого міста. Вони дуже близькі та зрозумілі».

Василь Рябко, фронтмен гурту «Папа Карло»: «Сьогодні день народження Тараса Григоровича. Наш Євромайдан вже третій рік традиційно виходить святкувати цю дату. І взагалі, у нас була безстрокова акція під час Революції Гідності. Тоді, щоб міліція до нас не мала претензій, ми святкували річницю аж два місяці. Тому це наш здоровенний оберіг, наш символ.»

Ще до початку концерту присутні поклали квіти до пам’ятника. Згодом на імпровізованій сцені виступали харківські поети, барди та музиканти, які виконали пісні на слова Шевченка. Його поезії також лунали з БТРу, який розмістили поблизу сцени.

Фоторепортаж

comments powered by HyperComments