Трінклера, Туркестанська, Клочківська. За місяць у ремонт харківських доріг вклали мільйони гривень

Понеділок, 4 квітня 2016, 11:42
Міський Департамент будівництва та шляхового господарства у березні 2016 року перерахував за ремонт доріг 8,45 млн.грн. Кошти отримали три фірми, наближені до керівництва міськради.
Трінклера, Туркестанська, Клочківська. За місяць у ремонт харківських доріг вклали мільйони гривень

Таку інформацію Харківський антикорупційний центр отримав на порталі відкритих публічних фінансів «Є-Дата».

«Найбільшу суму за одну транзакцію отримало ТОВ «ДБК «Уровень» — 2,78 млн.грн. (фото 1) за капітальний ремонт вул. Трінклера. Всього у березні ця фірма отримала 5,57 млн.грн. Крім вул. Трінклера, ще ремонтували вул. Туркестанську», — повідомляють у антикорупційному центрі, уточнюючи, що ТОВ заснували депутат Харківської міськради від партії «Відродження» Валерій Пєвнєв та компанія з управління активами «Фінекс-капітал» Ігоря Когута та Лади Крімерман (партнери Даніїла Прівалова — сина Геннадія Кернеса – по Сумському ринку).

Далі йдеться, що ТОВ «Паркінг +» у березні отримало 1,78 млн.грн. за ремонт доріг. Переважно фінансування передбачає капремонт вул. Клочківської. «Директором та співзасновником «Паркінг+» до початку 2010 року був Володимир Чумаков, якого у травні того ж року призначили головою Департаменту будівництва та шляхового міськради, котрий він очолює і понині. З липня 2011 р. список власників «Паркінг+» поповнили Вячеслав Блінкін, Галина Давидова та компанія з Віргінських островів «Валдхелм Tрейдінг корп». Цей офшор є засновником ТОВ «Санстріт», директором якої записана Ольга Солоп – колішній бізнес-партнер сина Генадія Кернеса Даніїла Прівалова по Сумському ринку.

Вячеслав Блінкін також був бізнес-партнером Ольги Чумакової, зареєстрованої за однією адресою з вищезгаданим Володимиром Чумаковим. Чумакова і Блінкін разом заснували фірму ТОВ «Укрбудмонтаж».

Галина Давидова раніше очолювала та входила до переліку співзасновників обслуговуючого кооперативу «Житлово-Будівельний Кооператив «Триумф». Пізніше його співвласником стала Алла Добкіна – мати Михайла Добкіна. Й саме цьому кооперативу належить земельна ділянка, де знаходиться маєток Добкіних. Також на Галину Давидову було оформлено декілька інших кооперативів, які безкоштовно отримували землю від мерії Кернеса», — говориться у повідомленні.

Ще одна фірма, якій міськрада перерахувала 1,09 млн. грн. — ТДВ «Спецбуд-3». Кінцевим бенефіціаром цього підприємства є депутат Харківської міськради (фракція «Відродження») Віталій Ганжа. Гроші були розподілені без проведення тендеру. Мета — ремонт внутрішньоквартальних доріг (вул. Блюхера, 58Б, Блюхера, 64 та вул. Світла, 3Б).

Нагадаємо, нещодавно харків’яни помітили підозрілу активність дорожників у центрі міста.

comments powered by HyperComments