Влада виділила 42 мільйони на ПТУ у Харківській області.

Понеділок, 4 квітня 2016, 15:10
Про те, як вирішити проблему фінансування ПТУ у містах Харківської області, розповів на пресс- конференції директор Департаменту науки і освіти ХОДА Анатолій Бабічев
Влада виділила 42 мільйони на ПТУ у Харківській області.

Ця проблема виникла після прийняття Бюджету на 2016 рік, згідно з яким фінансувати професійно - технічні училища у районах Харківської області мають міські ради, не держава. З першого січня цього року припинилося фінансування 10 ПТУ в шести містах області, внаслідок чого вкиладачі перестали отримувати зарплатню, а студенти залишились без стипендій. Проблема вимагала термінового вирішення. Розпорядженням голови облдержадміністрації на утримання цих закладів було спрямовано 30 мільйонів гривень.

Загалом ситуація залишається складною. як пояснив Анатолій Бабічев: «Це стабілізаційна субвенція для Харківської області з державного бюджету. Голова облдержадміністрації Ігор Райнін прийняв рішення в повному обсязі спрямувати ці кошти в міста обласного значення для фінансування ПТУ. Крім того, міські ради на минулому тижні також ухвалили відповідні рішення і виділили для утримання закладів загалом 12 млн грн». Разом сумма дотацій склала 42 мільйони. Училища, що знаходятся на территорії Харкова, отримали 171 мільйон, вони фінансуються з міського бюджтеу

Загалом на 6 місяців роботи училищ потрібно близько 70 мільйонів гривень. Було зауважено, що міста у подальшому повинні самі знаходити ці кошти.  Усі навчальні заклади такого спрямування повинні реформуватися і змінювати профорієнтацію. Заклади, де замало учнів, буде чекати оптимізація та злиття з іншими ПТУ.

«Найближчим часом за дорученням голови ХОДА буде створена регіональна рада, яка займатиметься розвитком системи профтехосвіти, до неї увійдуть, в тому числі, роботодавці. Їх завдання - сформувати перелік професій, які сьогодні дійсно потрібні на ринку праці. Ми над цим працюємо, і вже влітку, думаю, побачимо результати», - зауважив Анатолій Бабічев.
 
Нагадаємо, раніше було прийняте рішення залишити стипендії для студентів професійно - технічних училищ на рівні 2015 року.
 

 

 

 
comments powered by HyperComments