Баш на баш: у Харкові відбудеться незвичайний аукціон для бійців АТО

Тетяна Зарубіна  |  Понеділок, 11 квітня 2016, 17:46
Дані Дідику, який загинув в лютому минулого року під час теракту біля Палацу спорту, 27 квітня виповнилося б 17 років. На згадку про нього однокласники та відомі люди влаштовують благодійний аукціон, всі кошти від якого хочуть направити на допомогу пораненим бійцям. В аукціоні приймуть участь зірки естради та спортсмени. Аукціон відбудеться 22 квітня.
Баш на баш: у Харкові відбудеться незвичайний аукціон для бійців АТО

Про це під час пресс-конференції розповіли активісти та зірки, які представили цінні лоти у обмін на пожертви для поранених бійців. Серед тих, хто захотів долучитися - художник Гамлет Зіньковский, напвізахисник ФК "Ворскла" Олексій Довгий, співаки Олександр Кварта, Олександр Пономарьов, Віктор Павлик та багато інших. Органзатором є директор школи, у якій навчався Даня - Ігор Уманський. Нещодавно школярі провели чергову патріотичну акцію - кожен клас розписав білі футболки в патріотичному стилі, які передали бійцям АТО. 

"Ми хочемо поміняти на наші, розписані власноруч футболки в патріотичному стилі на атрибути, пов'язані з їх кар'єрою. Ці лоти ми виставимо на аукціон", - розповідає Ігор Уманський. "Ідея прийшла в голову, і я вирішив запропонувати її класу. Раніше ми вже розмальовували футболки і дарували футболки бійцям. Прийшла ідея робити баш на баш. Знаменитості дають щось в обмін на футболку. Першими відгукнулися Олексій Лазаренко і Олексій Горський"

Скільки людей вже підтримали?
 
Катерина Садурская, учасник збірної з синхронного плавання, сама написала мені. Півзахисник ФК «Ворскла» Олексій Довгий теж щось передасть. Відгукнувся Фоззі, він випускник нашої школи. Нам дуже допоміг журналіст Александ Боровий. Нам передали лоти Олександр Пономарьов та Віктор Павлік, лоти вже готові. Ми запрошуємо вас взяти участь в нашому своєрідному флеш-мобі, який відбудеться в середу. Приходьте і передайте свої емоції. Буде величезна кількість учасників, почнемо з 8:30 і до вечора.
 
Олексій Довгий: Я років десять своєї професійної кар'єри віддав збірній команді України. Я пройшов довгий шлях, і мені є, що дати новому поколінню. Це мої іменні футболки Національної команди України, в яких я виступав на чемпіонатах світу. Є люди, які патріотично налаштовані, люблять Україну, народилися в цій країні і відносяться до неї, як повинен ставитися кожен українець. Я зроблю все можливе, що б наша спортивна братія була представлена ​​на цьому аукціоні дуже гідно.
 
Художник Гамлет Зінківський запевнив, що представить  свої роботи. За його словами: "Мене захопила вся історія, і я не маю права не взяти участі".
 
Олександр Кварта розповів: "Я віддаю п'ять своїх позитивних диска з позитивними піснями на підтримку молоді".
 
Ігор Уманський: "Мені написав Віктор Степанов, це унікальна особистість. Це чоловік, який проїхав всі гарячі точки, у нього проблеми зі слухом. Він написав, що може дати свої рукавички, в яких він весь цей час був. Він дав свої рукавички і кілька осколків "Граду". Я думаю, що знайдуться люди, які візьмуть цей лот. Це людина з великої літери.
Ця війна відкрила для нас багато цікавих людей, необов'язково знаменитостей, яким є що запропонувати сьогоднішньої молоді. Я думаю, що людям це буде цікаво. Ми припускаємо, що частину футболок обміняємо при безпосередній участі. Частину відправимо. Футболку відправимо Руслані. Ми відправимо поштою.
 У нас буде представлений в якості лоту шеврон одного героя України - льотчика. Він отримав це високе звання під час теперішньої війни. Він передав свій шеврон".
 
 
Ви вже думали, як будете витрачати гроші? Кому саме конкретно хочете допомогти?
 
Ми будемо передавати всі виручені кошти в фонд «Відкріваючі серце», фонд Андрія Дідика та Олени Соловйової. Фонд буде їх давати на потреби бійцям - реабілітацію і так далі.
 
Фонд спеціалізується саме на допомогу пораненим бійцям?
 
Ми покажемо це. Це не перший аукціон, восени ми проводили подібний аукціон. Там були арт - об'єкти зі страшних воєнних штук, оскільки від снарядів. Діти перетворювали ці речі в художні об'єкти. Ці лоти були продані, кошти були прозоро роздані відразу ж. навіть лоти продавалися під потреби конкретних бійців. 22 числа відбудеться аукціон, а 27 квітня відбудеться пам'ятний захід «День Героя». Це День Народження двох наших учнів - це Даня Дідик і герой України Василь Мельник. Під час заходу діти будуть чітко розуміти, кому будуть передані кошти. Ми передамо їх прямо під час заходу.
 
Нагадаємо, що Даня загинув під час ходи патріотично налаштованих сил біля Палацу спорту
 
comments powered by HyperComments