Американці сприятимуть розвиткові академічної доброчесності у Харкові (фото)

Середа, 13 квітня 2016, 12:08
Проект SAIUP ініційований Американськими радами з міжнародної освіти та підтриманий Міністерством освіти і науки України. Він розрахований на чотири роки і запроваджуватиметься в десяти вищих навчальних закладах.
Американці сприятимуть розвиткові академічної доброчесності у Харкові (фото)

Зокрема, делегація США відвідала Каразінський університет. Радник з питань преси, освіти та культури Посольства США в Україні Конрад Тернер, асистент відділу преси, освіти та культури Посольства США в Україні Віра Терновська, координатор проекту сприяння академічній доброчесності в Україні Тарас Тимочко та асистент проекту Яна Чапайло поспілкувалися з адміністрацією і студентами вишу.

Напередодні студенти брали участь в експрес-опитуванні щодо виявлення рівня дотримання академічних правил. Як повідомляють у прес-службі Університету з посиланням на Тараса Тимочка, більшість опитаних під час підготовки дипломних та курсових робіт «посилаються на інформаційні веб-ресурси чи першоджерела, таким чином відмовляючись від академічного плагіату».

Проект SAIUP передбачає, зокрема, інформаційну роботу та мотивування. Організатори наголошують, що дотримання академічних правил має відбуватися не під примусом, а добровільно.

Фото прес-служби Каразінського університету.

 

comments powered by HyperComments