Проблеми робітників ХАЗу хочуть перекласти на плечі ВР

Середа, 20 квітня 2016, 19:03
Харківське державне авіаційне виробниче підприємство кілька місяців не має директора, а навчально-виховний комплекс «Соколятко» закрито.
Проблеми робітників ХАЗу хочуть перекласти на плечі ВР

Своє обурення цими фактами висловив Андрій Лесик під час сесії міськради.

«У мене питання по навчальному комплексу «Соколятко». На якій підставі у такого стратегічного підприємства як Харківський авіаційний завод досі немає директора, а протягом кількох місяців працює в.о.? Вчора в стінах НВК «Соколятко» було проведено збори територіальної громади м.Харкова. Ми вимагаємо, щоб був керівник, і щоб в НВК знову могли займатися діти», — заявив депутат від партії «Відродження».

Геннадій Кернес зауважив, що влада пропонувала передати установу в комунальну власність, але авіазавод відмовився.

«Не дивлячись на неодноразові звернення міськради до «Укроборонпрому» і ХАЗу, ми не були почуті, і в кінці лютого ХАЗ видав наказ про ліквідацію навчального комплексу «Соколятко». Зараз там йдуть заняття, закінчується навчальний рік, але після закінчення його заняття вже не будуть відновлені ні в дошкільних групах, ні в початковій школі. Ми зараз разом з Управлінням освіти працюємо з кожною родиною. Взяли списки дітей і тримаємо на контролі, щоб жодна дитина не залишився без освіти дошкільної або шкільної, розподіляємо в сади і школи», — сказала директор Департаменту освіти Харківської міської ради Ольга Деменко.

Міський голова підкреслив важливість проблем заводу і готовність міста вирішувати їх.

«Я думаю, що питання ХАЗу — це дуже серйозне питання, яким повинна займатися виконавча влада на рівні обласної адміністрації. Я хотів провести зустріч з трудовим колективом про фінансову допомогу тим, хто не отримує зарплату. Ми готові були допомогти їм, але керівництво «Укроборонпрому» заборонило цю зустріч проводити.

Тепер і дитячий сад закрили, і керівництва там немає, і по зарплаті незрозуміло що. Багато питань цих людей не вирішені. З урахуванням нового уряду, який затверджено ВР України, треба підготувати звернення щодо взаємодії керівництва «Укроборонпрому» в особі в.о. керівника ХАЗу в частині вирішення соціальних питань трудового колективу. Михайлу Івановичу Фатєєву і Ігорю Олександровичу Терехову доручено цей документ підготувати», — цитує Кернеса «Восточный Дозор».

comments powered by HyperComments