«Укртелеком» навчив своїх працівників зупиняти кровотечі та позбавлятися стресу

Тетяна Зарубіна  |  Субота, 23 квітня 2016, 01:23
Харківська філія ПАТ Укртелеком провела навчальний семінар з охорони праці з нагоди святкування Всесвітнього дня охорони праці, який в 2016 році проходить під девізом «Стрес на робочому місці:колективний виклик»
«Укртелеком» навчив своїх працівників зупиняти кровотечі та позбавлятися стресу

Керівник навчань з першої домедичної допомоги  - начальник медичної служби НУЦЗУ полковник служби цивільного захисту Юрій Приходько показав присутнім  цікаву презентацію про надання першої медичної допомоги, розповів як зберегти життя людині у надзвичайних ситуаціях.

Як відомо, працівники «Укртелекому» працюють у складних умовах  та мають підвищений ризик травмування. Більше половини працівників( а це близько тисячі у Харківській області) працюють на лініях, постійно перебувають у екстремальних умовах. Як запевнив директор Харківської філії ПАТ «Укртелеком» Юрій Савченко, кожен працівник має спеціальне обладнання,захисний одяг. Майстри,які працюють  на особливо складних ділянках, отримують посилене харчування.

Працівники Укртелекому дізнались  про ознаки травматичного шоку, як діяти у разі втрати свідомості, носової кровотечі, надати людині допомогу у разі опіків кислотою,   правильно транспортувати потерпілого з проникаючим пораненням грудної клітини і робити масаж серця. Усі операції  штучного дихання були продемонстровані з допомогою «розумного» манекена, який має спеціальні датчики.

Крім того, фахівці і курсанти НУЦЗУ роз’яснили як спиняти артеріальні кровотечі та зменшувати набряк, а також якою повинна бути транспортна шина. Курсантки показали присутнім правильну техніку  накладання джгута і  припинення кровотечі.

comments powered by HyperComments