Республіка сформованої української нації. Керівник АП поділився думками

Понеділок, 25 квітня 2016, 17:28
Борис Ложкін презентував у Харкові книгу «Четверта республіка: Чому Європі потрібна Україна, а Україні — Європа».
Республіка сформованої української нації. Керівник АП поділився думками

«Ми вважаємо, що саме з 2014 року почала формуватися українська політична нація, і починає свій відлік Четверта республіка. Ми вважаємо, що хронологічно була Перша — Українська республіка в 1918 році, Друга — це Українська Радянська Соціалістична Республіка, Третя республіка — це Україна, яка з'явилася після Радянського Союзу, з 1991 року і до початку 2014 року. Переломний момент між двома важливими періодами української історії — це зима 2013-2014 року, коли був Майдан, коли змінилася влада в Україні, і коли до влади прийшли люди, які робили Революцію Гідності. З весни 2014 року, на наш погляд, починається Четверта республіка — республіка сформованої або такої, що формується, політичної української нації», — пояснив Борис Ложкін під час презентації видання в Харківському національному педагогічному університеті ім. Г.С. Сковороди, де свого часу навчався.

Книга, за словами автора, — це елемент осмислення того, що відбувалося в нашій країні в  2014-2015 роках, і того, що цьому передувало, спроба зрозуміти місце нашої країни в Європі і те, в якому напрямку рухатися, а також спроба таку дорожню карту намалювати. Над нею голова Адміністрації Президента працював разом з журналістом і редактором Володимиром Федоріним. Саме з ним він свого часу заснував «Forbes-Україна».

Ложкін наголосив, що важливою думкою книги є те, що не тільки Європа потрібна Україні, але й Україна — Європі.

«Ми живемо в дуже мінливому світі. Україна в цьому світі виявилася на такому передньому краї боротьби між старим і новим з точки зору соціального укладу: європейський світ свободи і самодержавний світ, який від століття до століття відступає в глибини Євразії, але, як і раніше, — сильний, і, як ми розуміємо: на наш вік цих небезпек вистачить», — зазначив співавтор книги Володимир Федорін.

На завершення зустрічі і свого візиту до Харківської області Борис Ложкін відповів на питання, які цікавлять студентство та викладачів вишу, повідомляє прес-служба ХОДА. Також у цей день голова АП був присутній на відкритті пам'ятника нобелівським лауреатам біля Харківського національного університету ім. В. Н. Каразіна, вручив державні нагороди кільком харків'янам і представив апарату ХОДА нового першого віце-губернатора

Фото Марії Зайцевої.

comments powered by HyperComments