Суд залишив майно ХТЗ під арештом

Четвер, 28 квітня 2016, 14:55
Представникам заводу не вдалося переконати, що підприємство не планувало передачу обладнання до РФ.
Суд залишив майно ХТЗ під арештом

Як повідомляє УНН з посиланням на Єдиний реєстр судових рішень, 21 квітня поточного року суд розглянув клопотання начальника Департаменту з корпоративних та правових питань ХТЗ щодо скасування арешту майна. У документі було вказано, що керівництво підприємства вивчало можливість розміщення замовлень виготовлення продукції на ТОВ «ВКМ-Сталь», що знаходиться на території Російської Федерації, однак не мало наміру передавати обладнання.

Прокурор заперечив правдивість цієї інформації: «Згідно додатків до протоколу №4 від 23.03.2016, планується не вивчення можливості розміщення замовлень на ТОВ «ВКМ-Сталь», а саме здійснення передачі обладнання цехів ХТЗ із зазначенням строків, обладнання, виконавців, сум затрат на вивезення обладнання. Таке рішення погоджене із генеральним директором ХТЗ. Наявність затвердженого та погодженого плану залучення кредиту «АльфаБанку» в розмірі 10 500 000,00 грн. від 11.02.2016 під заставу кувального та термічного цехів ПАТ «ХТЗ» свідчить не про здійснення звичайної господарської діяльності, а про свідомий намір подальшого відчуження виробничих потужностей на користь фінансових установ на шкоду інтересам держави», — наголосив прокурор.

З огляду на доводи прокурора, суд не задовольнив клопотання представника ХТЗ. При цьому, ухвала оскарженню не підлягає. Заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Нагадаємо, 27 квітня 2016 року Олександр Ярославський придбав контрольний пакет акцій ПАТ «Харківський тракторний завод».  

comments powered by HyperComments