Гроші ЮНІСЕФ підуть на дошколят, молодь і спорт

Середа, 11 травня 2016, 14:59
Відбулася зустріч першого заступника голови ХОДА Юлії Світличної з заступником Представника ЮНІСЕФ в Україні Руді Лухманом.
Гроші ЮНІСЕФ підуть на дошколят, молодь і спорт

Протягом 2016-2017 років в 5 областях країни, зокрема, Харківській,буде реалізовуватися проект «Сприяння соціальній згуртованості та інтеграції внутрішньо переміщених осіб на сході України». На це в цілому уряд Німеччини виділив понад 14 млн. дол. Харківська частина фінансується у розмірі 2 млн. дол., повідомляє прес-служба ХОДА.

«Проект, який буде реалізований на території Харківської області, має кілька напрямків. Перший і головний напрямок, на який передбачено близько 1 млн дол., — це розширення сфери дошкільної освіти. Так, ми плануємо створити додатково від 1 до 1,5 тисяч місць в дитячих садках області. Також будуть проведені ремонти, закуплено новий інвентар та меблі», — розповіла Юлія Світлична.

Представники ЮНІСЕФ та Департаменту освіти ХОДА провели моніторинг ситуації у вказаних сферах.

«Ми підберемо педагогів, які пройдуть перепідготовку і навчаться європейським стандартам надання дошкільної освіти. Це дуже важливо. Нам потрібно відійти від старих підходів і впроваджувати кращі світові стандарти — не тільки в обласному центрі, а й у районах області», — підкреслила перший заступник керівника ХОДА.

Також гроші ЮНІСЕФ спрямують на розвиток спортивного руху серед молоді (500 тис. дол.). «Ми оновимо спортивний інвентар в школах області, а також проведемо реконструкцію кількох стадіонів. Також ми плануємо в жовтні провести на Харківщині масштабні волейбольні змагання для дітей з 5 областей, в яких реалізується проект ЮНІСЕФ», — зазначила Юлія Світлична. Її підтримав Руді Лухман: «Це дуже важливий напрямок нашої програми, оскільки ми вважаємо, що спорт допомагає переселенцям не тільки інтегруватися в суспільство, а й залучитися до нормального життя».

Близько 300 тис. дол. планується спрямувати на залучення молоді з числа переселенців до реалізації соціальних проектів. Це третій напрямок проекту. Заступник Представника ЮНІСЕФ в Україні повідомив, що місцеві організації громадянського суспільства допомагають обирати проекти і напрямки діяльності для активної молоді.

В рамках проекту «Сприяння соціальній згуртованості та інтеграції внутрішньо переміщених осіб на сході України» також планується робота з дітьми з особливими потребами. В районах області відкриють три пункти раннього втручання, а для фахівців, які працюють з дітьми з особливими потребами, проведуть навчальні заходи.

«Ми хочемо не тільки розвивати цей напрямок в Харківській області, а й допомогти поширенню вашого досвіду в інших регіонах країни», — розповів Руді Лухман.

За підсумками зустрічі Юлія Світлична зазначила, що для максимально ефективної реалізації проекту ЮНІСЕФ в Харківській області планується підписати меморандум взаємодопомоги.

comments powered by HyperComments