На Харківщині з потурання місцевої ради вирубують вікові ліси

П'ятниця, 3 червня 2016, 09:38
Урочище Плоське розташоване на території Гороховатської сільради, тут ростуть дуби віком від 50 до 150 років з діаметром стовбура до одного метру.
На Харківщині з потурання місцевої ради вирубують вікові ліси

Про несанкціоновану вирубку місцеві повідомили голові Гороховатської сільради Ігор Кулик. Той, виявивши факт —  повідомив у поліцію. Та на місце події прибули не правоохоронці, а керівництво району.

«Приблизно було біля семи машин нарізаного дубу, ми подивилися. Вони сказали, що будуть приймати міри. На другий день мені зателефонували місцеві на телефон і сказали, що ліс продовжують випилювати», — розповів Ігор Кулик кореспонденту обласної філії НТКУ.

Депутат Борівської райради Олег Саєнко зробив фото вантажівок, на яких вивозять деревину. На знімках чітко видно номери машин. Однак, районна влада закриває очі на це, — вважає депутат.

На сесії Борівської районної ради депутати закликали звернутися до Генпрокуратури щодо вирубки. «У нас вирізають посадки, у нас вирізається усе. Коли я побачила, там просто заїхали і повирізали усе, і дуби отакі. Я пропоную, щоб депутати підтрмали мене. І ми звернулися до генеральної прокуратури та національної поліції», — звернулася до присутніх заступник голови райради Світлана Крикун.

Але голова райради не ставить на голосування пропозицію окремих депутатів про звернення до генпрокуратури від Борівської райради. Сесію закривають. «Факт дійсно бачив, є звернення за моїм особистим підписом на державну екологічну інспекцію, а також правоохоронні органи, де ведеться слідство. Справа на контролі поліції та прокуратури», — зазначив голова Борівської РДА Віталій Кіян у коментарі ЗМІ.

Місцевих дивує, що кримінальне провадження відкрили лише через тиждень після повідомлення. «Внесено до єдиного реєстру досудових розслідувань за статею 246 — незаконна вирубка лісу. На данний час кримінальне провадження знаходиться у провадженні, виконуються усі дії, які направлені на встановлення осіб, які причетні до скоєння данного порушення», — повідомив заступник начальника відділу поліції Борівського району Олександр Дерман.

comments powered by HyperComments